Darījums. Koalīciju saskaņošanas laiks 4

Labākais rezultāts vēlēšanās vēl neko nenozīmē, ir jāmāk sarunāt! Šajā ziņā aizvadītajā nedēļā īpaši izcēlās partija “Saskaņa”. Vairāki politiskie darījumi ar šīs partijas aktīvu līdzdalību, iezīmēja pārmaiņas līdz šim ierastajā ainavā, kur dažu pašvaldību vadītāji iepriekš šķita gluži vai pielaulāti savam krēslam, bet nu nonāca tuvu to zaudēšanai.

Reklāma
Reklāma
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 37
“Gustavo ir bīstams narciss, bet Rutulis un Patrisha tērētas marionetes!” Ainārs Mielavs velta skarbus vārdus radošajiem kolēģiem 2
Pasaule visdrīzāk tomēr ir plakana – astrofiziķis izpētījis zemi visaugstākajā precizitātes līmenī
Lasīt citas ziņas

Viskarstāk, šķiet, iet Liepājā, kuras pieredzējušais domes priekšsēdētājs Uldis Sesks jau pāris dienas pēc vēlēšanām bija traucies uz Rīgu, lai pierunātu “Saskaņas” priekšniekus atbalstīt viņa palikšanu amatā. Neatradis sapratni, Sesks strauji mainīja taktiku, paziņojot, ka koalīcija ar “Saskaņu” nav iespējama, un apelēja pie Latvijas Reģionu apvienības godaprāta. Iespējams, viņam tas būs izdevies, lai gan palikšanu mēra krēslā vēl ir jautājumi.

Interesanti, ka tikmēr pretējā Latvijas galā – Daugavpilī – notika ārēji diezgan līdzīgs darījums, tikai ar citiem dalībniekiem. Un atkal izcēlās “Saskaņa”, kas atrada sabiedrotos līdzšinējā pilsētas vadītāja Jāņa Lāčplēša atstumšanai. Vajadzīgās balsis solījis “piemest” Rihards Eigims, kurš ilgus gadus darbojies Zaļo un zemnieku frakcijā Saeimā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vēl viena pilsēta, kur tāpat nobriedis darījums starp “Saskaņu” un ZZS, – Jēkabpils. Tur abu partiju pārstāvji gatavojas iet koalīcijā, kas pārtrauktu ilggadējā pilsētas mēra Leonīda Salcēviča valdīšanu. Partiju vadības Rīgā tikmēr klusējoši noskatās, bet gan jau tām ir savi apsvērumi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.