Protestētāji bloķē satiksmi Milvoku centrā, prasot taisnīgu izmeklēšanu par 23 gadus veca afroamerikāņa nogalināšanu nedēļas nogalē.
Protestētāji bloķē satiksmi Milvoku centrā, prasot taisnīgu izmeklēšanu par 23 gadus veca afroamerikāņa nogalināšanu nedēļas nogalē.
Foto – AP/LETA

Kandidāti vaino viens otru 2

Balto policistu nogalināšana un rasu attiecību pasliktināšanās šovasar sakrita ar abu lielāko ASV partiju – demokrātu un republikāņu – konventiem, kuros oficiāli tika apstiprināti partiju kandidāti prezidenta vēlēšanām. Republikāņu kandidāts Donalds Tramps izteicies, ka rasu jomā tik sašķeltu Ameriku viņš neatceras pieredzējis, par drūmo situāciju vainojot ASV prezidentu Baraku Obamu. Runājot pirms republikāņu nacionālā konventa atklāšanas Klīvlendā, Tramps nosauca Obamu par “lielo šķēlēju” un solīja atgriezt valstī “likumu un kārtību”, vēsta laikraksts “The New York Post”.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 85
Lasīt citas ziņas

Savukārt demokrātu kandidāte Hilarija Klintone neilgi pirms tam bija kritizējusi Trampu par “neglītu un bīstamu” vēstījumu rasu lietās, kas rada draudus ASV demokrātijai. Bijusī ASV pirmā lēdija paziņoja, ka ASV pilsoņu kara laika prezidenta Ābrama Linkolna partija (republikāņi) pārtop par Trampa partiju, ziņo laikraksts “USA Today”. Skatoties nākotnē, amerikāņi uzskata, ka Klintone labāk risinātu rasu problēmas. Laikraksta “The Wall Street Journal” un telekanāla NBC aptaujā 41% aptaujāto norādīja, ka Klintone ir labāk piemērota rasu problēmu risināšanai. 19% uzskatīja, ka labāks šo problēmu risināšanā būtu Tramps, bet 33% nedeva priekšroku nevienam kandidātam.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.