Ekrānšāviņš no “Domina Shopping” interneta mājas lapas

Kā ziņots, Konkurences padome (KP) patlaban vēl vērtē ziņojumu par apvienošanos, ar kuru SIA “Maxima Latvija” no SIA “EfTEN Domina” iegūst nomas tiesības uz mazumtirdzniecības telpām tirdzniecības centrā “Domina Shopping”, liecina paziņojums KP mājaslapā. 0

Lēmums par apvienošanās atļaušanu, aizliegšanu vai atļaušanu ar saistošiem noteikumiem Konkurences padomei jāpieņem viena mēneša laikā no ziņojuma saņemšanas dienas. Savukārt, ja lietā nepieciešama padziļināta papildu izpēte, lēmuma pieņemšanas termiņš var tikt pagarināts līdz četriem mēnešiem no ziņojuma saņemšanas dienas. Ziņojums saņemts šogad 3.februārī.
Jau vēstīts, ka KP iepriekš liedza tirdzniecības centrā “Domina Shopping” atvērt “Rimi” lielveikalu. SIA “Rimi Latvia” vēlējās atvērt lielveikalu vietā, kur iepriekš atradās mazumtirgotāja “Prisma” lielveikals. Tas tika slēgts pagājušā gada maijā.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Lasīt citas ziņas

KP priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama skaidroja, ka aizliegums pieņemts, jo tas būtiski palielinātu “Rimi Latvia” dominanci mazumtirdzniecības tirgū. “Šis lēmums ir signāls mazākajiem tirdzniecības tīkliem, lai tie augtu un attīstītos. Tālākais jau ir tirgus dalībnieku ziņā,” viņa piebilda.

Tādējādi “Domina Shopping” noslēdza sadarbības līgumu ar mazumtirdzniecības tīklu “Maxima Latvija” par telpu nomu pārtikas lielveikala atvēršanai. Jaunais lielā formāta “Maxima XXX” pārtikas veikals aizņems 4000 kvadrātmetrus tirdzniecības centra platības. Jaunā veikala izveidē “Maxima Latvija” plāno investēt vairāk nekā vienu miljonu eiro.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kā vēstīts, pagājušā gada vasarā “Domina Shopping” par 74,5 miljoniem eiro iegādājās nekustamo īpašumu fonds “EfTEN Kinnisvarafond II”. Tirdzniecības centra platība pārsniedz 120 000 kvadrātmetru, un tas ir otrs lielākais tirdzniecības centrs Rīgā. Tirdzniecības centrā darbojas vairāk nekā 160 veikalu. 2015.gadā “Domina Shopping” apgrozījums bija 64,4 miljoni eiro, kas ir par 7% vairāk nekā gadu iepriekš. Savukārt 2016.gada rezultāti vēl nav publiskoti.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.