Kuresāres pils Sāmsalā ziemā ir vēl romantiskāka.
Kuresāres pils Sāmsalā ziemā ir vēl romantiskāka.
Foto – Zigmunds Bekmanis, visitestonia.com

Ūdens prieki arī ziemā 0


Pirms nepilniem diviem gadiem pēc vērienīgas rekonstrukcijas Pērnavā viesnīcas “Viking SPA” iekšpagalmā tika atklāts jaunais ūdens parks un pirts komplekss “Viking Sāga” (1000 m²), kurā izdevies radīt īstu vikingu oāzi ar dzidru pazemes ezeru, noslēpumainām alām un grotām, kur paslēptas dažādas ārstnieciskās saunas. Savukārt uz jumta koniskā slietenī iekārtota neparasta vikingu pirts. Turklāt vēl lielais baseins (250 m²) ar pretstraumes gultni, bērnu baseins un džakuzi. Šo ūdens parku var izmantot ne tikai viesnīcas iemītnieki, bet arī ikviens ceļotājs, kam, apskatot pilsētu, rodas vēlme mazliet atveldzēties. Darba laiks: darbdienās – plkst. 12 – 22, brīvdienās – no plkst. 10. Trīs stundu atpūta te maksā no 7 līdz 15 eiro nedēļas nogalē. Pašlaik gan kompleksa darbinieki bauda ziemas brīvdienas, taču jau 29. janvārī “Viking Sāga” atkal vērs durvis apmeklētājiem.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 11
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai 46
Dārzs
FOTO. Ziedu pārpilnā vietējā Holande! Daugmalē milzīgās platībās zied narcises un tulpes
Lasīt citas ziņas

Dienvidigaunijā noteikti vērts apmeklēt Varskas sanatoriju pašā Krievijas pierobežā, kur ārstē skeleta, locītavu, gremošanas un augšējo elpošanas ceļu slimības. “Varska” izmanto ārstnieciskās dūņas ar augstu sērūdeņraža saturu. Tā ir vienīgā sanatorija Igaunijā, kurā izmanto no puskilometra dziļuma iegūtu dabīgo minerālūdeni, ko lieto ne tikai dziednieciskām vannām, bet arī sanatorijas ūdens centra baseinā – Eiropā šādu iespēju piedāvā vien trīs dziednīcas. Te ir akvaparks, ko iecienījuši arī Ziemeļaustrumlatvijas iedzīvotāji, jo attālums no daudziem novadiem līdz Varskai iznāk mazāks nekā līdz Līvu akvaparkam Lielupē. Varskas kompleksā ir 26 istabiņas, kur var pārnakšņot liela tūristu grupa, skaistuma saloni, masāžas kabineti, trenažieru zāle un vertikālais solārijs – viss, kas nepieciešams pilnvērtīgai atpūtai.

Paides Laika mašīna

Jaunumi ir arī Paidē, kur Vallimē kalna nocietinājumu tornī izveidots laika centrs “Wittenstein”. Te Laika mašīnas lomu pilda lifts, kas apmeklētājus aizved no viena laikmeta citā. Katrā torņa stāvā atainots kāds Igaunijas vēstures posms no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām, atklājot dzīvi gan Livonijas ordeņa, karaļu un caru valdīšanas, gan pirmās Igaunijas brīvvalsts un padomju laikā un arī pēc neatkarības atjaunošanas. Lai radītu maksimālu klātesamības efektu, Laika centrā plaši izmantoti skaņu un gaismas efekti, videoprogrammas un imitācijas. Centra apmeklējumam vajadzētu rezervēt 1,5 – 2 stundas. Darba laiks – no trešdienas līdz svētdienai, bet, iepriekš piesakoties, ekskursijas iespējamas arī pirmdienās un otrdienās.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.