Daiga Auziņa-Melalksne: “Valsts aktīvu pārvaldība ir Latvijas valsts vājā vieta.”
Daiga Auziņa-Melalksne: “Valsts aktīvu pārvaldība ir Latvijas valsts vājā vieta.”
Foto – Ivars Bušmanis

– Kādi ir citi kritēriji? 0

– Cik bieži uzņēmums par sevi atklāj finanšu informāciju. Turklāt proaktīvi, pēc savas iniciatīvas – savā mājas lapā vai plašsaziņas līdzekļiem. Tas liecina par uzņēmuma vadības attieksmi pret sabiedrību. Gada pārskatā vērtējam informācijas saturu. Tajā skaitā, vai ir informācija par riskiem un vai veikta risku analīze?

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
Ziemeļamerikas indiāņu zvēru horoskops. Uzzini, kurš dzīvnieks esi tu! 21
Lasīt citas ziņas

Kas ir uzņēmuma padomē un valdē? Vai ir profesionālās pieredzes apraksts, pēc kura var spriest, ka šie cilvēki ir atbilstoši izglītoti? Tie visi ir labas pārvaldības elementi.

It īpaši tas attiecas uz uzņēmumiem, kuros ir valsts kapitāls, jo tajos pēc būtības mēs visi esam īpašnieki un mums jāgūst pārliecība, ka uzņēmums spēj sa­sniegt akcionāru izvirzītos mērķus un vai akcionāri vispār izvirza tam mērķus. Uzņēmuma vērtība ilgtermiņā var pieaugt, ja īpašnieks formulē mērķus. Vai akcionāriem ir profesionāla vadības komanda, kas šos mērķus realizē un regulāri atskaitās par paveikto? Šajā topā mēs nevērtējam, cik profesionāla ir padome, bet skatāmies, vai tās un valdes sastāvs, fotogrāfija un biogrāfija ir publiski pieejama. Tas rada atbildību un veicina labu pārvaldību.

CITI ŠOBRĪD LASA

Katru reizi, kad dzirdam, ka uzņēmumu valdē tiek nominēti politiski cilvēki (jo padomes jau nav), sabiedrībā pamatoti ir liels sašutums. Tas apliecina, ka sabiedrībai tas ir svarīgi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.