Foto – Valdis Semjonovs

Ātrais ābolu pīrāgs 0

Sastāvdaļas
• 350 g miltu
• 250 g sviesta
• 80 ml ūdens
• ¼ tējkarotes sāls
• ½ tējkarotes cukura
• Naža gals citronskābes
• ½ kg ābolu
• Cukurs pēc garšas
• Sāls pēc garšas

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
Trīs Krievijas iznīcinātāji ielidojuši Igaunijas teritorijā; igauņi pieprasa NATO 4. panta konsultācijas 121
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Gatavo mīklu: miltiem pievieno sviestu un kārtīgi samīca, tad pielej ūdeni, kam pievienotas garšvielas, un turpina mīcīt, līdz izveidojas viendabīga masa. Mīklu uz 20 minūtēm ievieto ledusskapī.
Kūkas veidni ieziež ar sviestu, liek pusi mīklas un vienmērīgi izspaida. Ābolus nomizo, sagriež šķēlēs vai sarīvē uz rupjas rīves. Liek uz mīklas, uzbārsta cukuru un kanēli pēc garšas. Tad āboliem pāri liek mīklas strēmeles un noziež ar olu. Cep +180 °C 45 minūtes.
Ābolu pīrāgu pasniedz ar vaniļas mērci, smiltsērkšķu mērci un vēl citu ogu mērci pēc izvēles.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.