Foto – Valdis Semjonovs

Ātrais ābolu pīrāgs 0

Sastāvdaļas
• 350 g miltu
• 250 g sviesta
• 80 ml ūdens
• ¼ tējkarotes sāls
• ½ tējkarotes cukura
• Naža gals citronskābes
• ½ kg ābolu
• Cukurs pēc garšas
• Sāls pēc garšas

Reklāma
Reklāma
Šī prece pazudīs no “Rimi” plauktiem! Tirdzniecības tīkls ievieš jaunu biznesa stratēģiju – kas vēl tiks izņemts no sortimenta?
Mājas
7 priekšmeti, ko saskaņā ar fen šui nevajadzētu turēt guļamistabā – tie var ietekmēt emocionālo labsajūtu
Pekina plāno pārņemt Putina impēriju? Eksperts atklāj, kāpēc diktators šoreiz ir patiesi nobijies
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Gatavo mīklu: miltiem pievieno sviestu un kārtīgi samīca, tad pielej ūdeni, kam pievienotas garšvielas, un turpina mīcīt, līdz izveidojas viendabīga masa. Mīklu uz 20 minūtēm ievieto ledusskapī.
Kūkas veidni ieziež ar sviestu, liek pusi mīklas un vienmērīgi izspaida. Ābolus nomizo, sagriež šķēlēs vai sarīvē uz rupjas rīves. Liek uz mīklas, uzbārsta cukuru un kanēli pēc garšas. Tad āboliem pāri liek mīklas strēmeles un noziež ar olu. Cep +180 °C 45 minūtes.
Ābolu pīrāgu pasniedz ar vaniļas mērci, smiltsērkšķu mērci un vēl citu ogu mērci pēc izvēles.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.