Foto – Aija Geida

Ātrie, viegli skābētie gurķīši 0

Nomazgātiem gurķiem nogriež abus galus, lai tie ātri būtu gatavi. Bļodā liek pusi zaļumu (ja nav pieejamas visu veidu lapiņas, var iztikt ar dillēm), gurķus, uz pusēm pārgrieztas ķiploka daiviņas un virsū atkal zaļumus.

Reklāma
Reklāma
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 531
Lasīt citas ziņas

Uzvāra ūdeni, pievieno sāli, cukuru un maisa, līdz tie izšķīduši. Gurķiem uzlej karstu virumu, lai pilnībā nosedz, un uzliek slogu (katla vāku vai šķīvi). Gurķus var ēst pēc 2–4 stundām (atkarībā no tā, cik stiprus vēlas). Ja tos vajag jau pēc stundas, gurķi gareniski jāsagriež četrās daļās. Ja ne, pēc 12 stundām marinējums jānovieto vēsumā.

Jāpiebilst, ka ātrais variants raiti arī jāapēd. Turklāt, jo karstāka marināde, jo gurķi ātrāk zaudē kraukšķīgumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.