“Audzējami, kopjami un ēdami ķirbji” 0

Iznākusi Ilonas Klovānes un Aijas Geidas grāmata “Audzējami, kopjami un ēdami ķirbji”.

Reklāma
Reklāma
“Autobusā iekāpa apmēram 7 gadus vecs puika…” Šofera drosmīgais lēmums pasargā bērnu no potenciālām briesmām 7
Pagājušajā naktī pie slimnīcas durvīm pusnaktī atstāj džemperī ievīstītu jaundzimušo: mediķi ko tādu 30 gadu laikā piedzīvo pirmo reizi 10
Kokteilis
“Ņemot vērā manu slimību…” Eksprezidents Guntis Ulmanis atklāti stāsta par veselības problēmām ģimenē
Lasīt citas ziņas

ĶIRBIS nav nekāds nieka dārzenis – par to pārliecināsies katrs! Ne velti tas kļuvis par latviska dārza neatņemamu iemītnieku. Saulaino apalīti var ēst, lietot skaistumkopšanā, to var pat izmantot ārstniecībā. Būtībā ķirbis ir liela oga, pildīta ar daudzām sēklām. Nobrieduša, istabā glabāta ķirbja pamatīgā miza un biezādainās sēklas dara to dzīvotspējīgu līdz pat nākamajam pavasarim. Ķirbju ēdieni sniedz sāta sajūtu, nesagādājot organismam liekas kalorijas, drīzāk palīdzot no tām atbrīvoties.

Panākumus ķirbju audzēšanā var nodrošināt ar zināšanām un darbu, sarūpējot augiem tīkamus apstākļus. Pirms iegādāties ķirbju sēklas, der ielāgot, kādai grupai katra šķirne pieder, jo ķirbju ir ļoti daudz.

Šajā grāmatā jūs uzzināsiet:

– cik agri ķirbjus sēt?

– kā izaudzēt spēcīgus dēstus?

– kad stādīt laukā?

– kā ķirbji kopjami?

– kad un kā vākt?

CITI ŠOBRĪD LASA

– ko no ķirbjiem var pagatavot – skaistumam, veselībai un garšai?

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.