Natālijas Rogovas foto

Auzu pārslu cepumi 0

Sastāvdaļas: 250g auzu pārslas, 2 olas, 100g cukurs, 125g sviests vai margarīns, rieksti ap 100g, žāvētas plūmes ap 100g, dateles ap 100g.

Reklāma
Reklāma

 

 

 

Kā gatavot?

Lūdz palīdzību Jāņa meklēšanā: “Jāķemmē krasti līdz pat jūrai, jo HES bija palaidis turbīnas, straume nereāla – apgāza laivu…”
Bijušais CIP vadītājs: ASV apzināti deva Ukrainai ieročus, lai tā “asiņotu”, nevis uzvarētu 130
Kokteilis
Šīs 4 zodiaka zīmes riskē novecot vientulībā
Lasīt citas ziņas

Apgrauzdējam uz pannas auzu pārslas, tad būs aromātiskāki cepumi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Plūmes, dateles sagriežam mazākos gabaliņos.

 

 

 

 

 

 

 

 

Apgrauzdējam riekstus, sasmalcinām mazākos gabaliņos. Izkausējam sviestu vai margarīnu, atdzesējam, pievienojam auzu pārslām, izmaisām.

 

 

 

 

 

 

 

Olas putojam ar cukuru, pielejam auzu parslām, izmaisām un pievienojam riekstus, dateles, plūmes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kārtīgi izmaisām un ar karotīti liekam uz cepampannas, kurai uzklāts cepampapīrs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cepam 200 grādos ap 15-20 minūtēm. Tikko izcepti vēl mīksti, trausli, bet kad atdziest, paliek cietāki, kraukšķīgāki, bet nav pārāk cieti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cepumi ļoti vienkārši, gardi un veselīgi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Var pievienot jebkādus riekstus un jebko žāvētu – dzērvenes, ķiršus, aprikozes u.t.t., un to daudzums var būt gan lielāks, gan mazāks, kā pašiem labāk patīk. Cepumiņi ir ļoti garšīgi un nav grūti pagatavojami, tā kā – tikai uz priekšu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Iesūtījusi Natālija Rogova

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.