Foto-Dainis Bušmanis

Trīs reizes kooperatīvā 4


Alvils ar lielu pārliecību teic, ka kooperācija augļkopībā nedarbojas tā, kā vajadzētu tās vispārpieņemtajā izpratnē darboties. Proti, kooperatīva biedriem vajadzētu apvienoties ar mērķi uzticēt savas produkcijas pārdošanu kooperatīvam. “Kooperācija augļkopībā mūsu valstī ir kā pusaizmigusi. Nezinu, iespējams, ka iemesls slēpjas mūsu mentalitātē. Patlaban kooperatīvs darbojas lēnāk nekā katrs ražotājs individuāli. Ražotājs atdod tam savu produkciju, zinot, ka pats, to pārdodot, nopelnīs vairāk. Ļoti labi darbojas privāts biznesa modelis ar kooperatīva iedīgļiem, es šeit domāju “Rāmkalnus”. Ļoti sarežģīti ir nodrošināt, lai kooperatīva vadītājs darbotos visu biedru interesēs, lai viņam būtu padziļināta interese par biznesu, nevis viņš nāktu uz darbu ar mērķi pelnīt sev algu. Kur atrast tādus cilvēkus?” teic Alvils. Viņš ir iesaistījies arī trešajā kooperatīvā “Kuldīgas labumi”, kas pārdod novada mājražotāju produktus.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā”
Zinātnieki apstiprinājuši! Alkohols mērenās devās ir labvēlīgs vecākiem cilvēkiem 45
Kokteilis
Zviedrijas policija atklāj, par ko tiks izvirzītas apsūdzības no Eirovīzijas diskvalificētajam Nīderlandes māksliniekam 33
Lasīt citas ziņas

Alvilam nenoliedzami ir uzņēmēja ķēriens. Saimniecībā patlaban ir sastādīti ķirši, kurus iecerēts izmantot tik pieprasītā ķiršu vīna ražošanai. “Tas arī palīdzēs dalīt, diversificēt uzņēmējdarbības riskus,” piebilst Alvils. “Smilškalnos” būs mazāk aveņu stādījumu tāpēc, ka no trīs hektāriem peļņa iznākot tikpat liela kā no stādījumiem sešu hektāru platībā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.