Mārcis Vilcāns ar rīkojumu ir noteicis, ka visiem administrācijās strādājošiem gadā vismaz divas dienas jāpastrādā “melnais darbs”.
Mārcis Vilcāns ar rīkojumu ir noteicis, ka visiem administrācijās strādājošiem gadā vismaz divas dienas jāpastrādā “melnais darbs”.
Foto – Ivars Bušmanis

Cik vairāk tagad, pirms Ziemassvētkiem, ir vēstuļu, sūtījumu? 4

Apjoma pieaugumu jūtam, gan šķirojot, gan mašīnas piepildot. Tagad – divreiz vairāk nekā parasti, sīkpaku pat vēl vairāk. Sīkpaku apjoms aug visa gada griezumā, šogad 11 mēnešos esam saņēmuši jau 5,4 miljonus ienākošo starptautisko sīkpaku, bet visa 2015. gada laikā 3,6 miljonus sīkpaku. Tātad pieaugums jau nepilnā gadā pārsniedzis vienu miljonu vienību. Sagaidām, ka decembrī kāpuma pieaugums būs vēl lielāks. Bet “Eksprespastā”, kas ir mūsu kurjerpakalpojumu sniedzējs, esam novērojuši, ka pēdējo gadu laikā paku izmērs kļūst arvien lielāks un lielāks. Šis ir mūsu darbīgākais periods.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Lasīt citas ziņas

Vai “Latvijas Pastā” nav iespējami sastrēgumi, kad netiekat galā ar sūtījumu plūsmu?

Mēs ļoti cenšamies, lai cilvēki savas dāvanas saņem pirms, nevis pēc svētkiem. Pasta darbinieki parasti decembrī atvaļinājumā nedodas. Visos posmos, kur patlaban redzam “šaurās vietas”, resursus palielinām. Gan šķirošanas kompleksā, gan pasta nodaļās un eksprespasta piegādēm gada nogalē esam papildus piesaistījuši darbiniekus, bet 32 pasta nodaļās – arī pagarinājuši darbalaiku. Lielāko pilsētu 49 pasta nodaļās esam atvēruši papildu kases jeb sūtījumu izsniegšanas vietas. Vienlaikus esam sākuši sīkpaku apstrādes procesa automatizācijas projektu Rīgas šķirošanas kompleksā. Nākamā gada pirmajā pusē, domājams, pirmo šā projekta kārtu būsim īstenojuši, un tas nozīmē, ka sūtījumi piegādes ceļu varēs sākt ātrāk.

CITI ŠOBRĪD LASA

Bet arī pašus pasūtītājus gribu mudināt no starptautiskajiem interneta veikaliem sūtījumus veikt laikus. Ja to sāk darīt nedēļu vai pāris dienu pirms Ziemassvētkiem, sūtījums nemaz nepaspēj atnākt līdz Latvijai un mēs neko palīdzēt nevaram. No Eiropas sūtījums atnāk vidēji nedēļā, bet no Ķīnas – daudz ilgākā laikā, divās, pat trīs nedēļās. Tomēr gada nogalē šie piegādes termiņi var ieilgt.

Latvijas laukos neesat vienīgais paku piegādātājs. Ar ko atšķiraties?

Mēs neesam vienīgie, taču mēs sevi uzskatām par spēcīgākajiem reģionos, jo ar “Eksprespastu” varam piedāvāt ātrāko piegādi – jau nākamajā dienā. Mums ir arī lielākais tīkls – varam piegādāt ne tikai līdz durvīm, bet arī uz vairāk nekā 500 pasta nodaļām, 59 “Statoil” degvielas uzpildes stacijām.

Citiem maizīti neņemam nost, bet rūpējamies par savu. Lai piesaistītu papildu apjomus, esam noslēguši līgumus ar e-komercijas tirgus līderiem internetveikaliem “220.lv”, “1A.lv”, vēl vairāki līgumi patlaban ir saskaņošanas procesā.

Dāvanas vairāk un lielākas. Vai vēstules un apsveikumi neizmirst? Pastmarkas pērk?

Krīzes laikā bija kritums gan paku piegādēs, gan arī apsveikumiem. Daudzi uzņēmumi savā budžetā samazināja apsveikumu sūtīšanas izmaksas, arī cilvēki kartītes sūtīja mazāk. Tagad novērojam, ka apsveikumu sūtīšanas tradīcija sāk atgriezties – ar roku rakstītas vai vismaz parakstītas kartītes cilvēki novērtē arvien vairāk. Ja vēl aploksne ir noformēta ar pastmarku, pie kuras izvēles sūtītājs ir piedomājis, tas arī ir vēstījums. Es pats, saņemot vēstuli, šādu aploksni atveru pirmo.

Reklāma
Reklāma

Jaunu pastmarku izlaišana un apzīmogošana joprojām ir pamanīts notikums, bet vai pastmarkas pērk vairāk?

Precīzus skaitļus nesaukšu, bet varu apliecināt, ka filatēlistu ir mazāk nekā pirms divdesmit gadiem. Tomēr pastmarka nepazudīs, kaut gan ir atsevišķas valstis, kuras to formalizējušas līdz apmaksas zīmei. Mēs cenšamies saglabāt pastmarku filatēlisko vērtību.

Dzirdēju, ka pie jums varot pasūtīt savu individuālo pastmarku.

Interneta vietnē www.manapastmarka.lv jebkurš var izveidot un pasūtīt savu personalizēto pastmarku. Piemēram, uzņēmumi var izveidot pastmarku ar savu simboliku vai veltīt to savam labākajam darbiniekam. Personalizēto pastmarku izveides iespēju gada laikā izmanto vairāk nekā 100 klientu.

Vai Anita savam tēvam uz 100. dzimšanas dienu to var pasūtīt?

Jā, noteikti, jebkura privātpersona var pasūtīt unikālu pastmarku, kas ne tikai vizuāli būs īpaša, bet ar ko varēs veikt sūtījumu apmaksu – kaut vai, piemēram, ielūgumam uz svinībām vai Ziemassvētku apsveikumam. Personalizēto pastmarku izveide maksā mazāk nekā 40 eiro par loksni ar 20 pastmarkām. Es pat domāju, ka tas ir pārāk lēti. Tā ka aicinu visus izmantot izdevību un pasūtīt savas pastmarkas vēl par šo cenu!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.