Foto – AFP/LETA

Uzbrūk burzmas aizsegā 44


Taču otrpus Reinas, Ķelnes centrālajā stacijā un Doma laukumā, kā vēlāk kļuva zināms, tobrīd bija daudz cilvēku, kas jutās ne vien izbrīnījušies, bet satriekti. Kustība pie stacijas tobrīd bija daudz masīvāka nekā pirms jaunā gada iestāšanās. Tūkstošiem cilvēku devās mājup vai pārvietojās uz citām svinību vietām. Laupīšanas un seksuālie uzbrukumi sievietēm notika šīs burzmas un haosa aizsegā.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

Jau pirms tam policija it kā bija izklīdinājusi ap tūkstoti vīriešu, kas bija sapulcējušies stacijas laukumā un uz trepēm. Taču viņi nedevās prom, bet gan, sadalījušies mazākās grupās, lielākoties pārvietojās uz staciju. Kamēr stacijas laukums ir pārredzams no augšas ar novērošanas kamerām vai kaut vai Doma kāpnēm, pārredzēt visu stāvgrūdām pilnajā stacijā nebija iespējams, tā medijiem skaidrojuši policijas pārstāvji. Turklāt stacija ir citas – federālās, nevis Ķelnes – policijas pārziņā. Kā atklājies, abu policiju darbinieki nav spējuši kopīgi koordinēt savu rīcību.

Tagad, nedēļu pēc šiem notikumiem, joprojām ir pieejams maz konkrētas informācijas. Iesniegumu skaits policijai par uzbrukumiem un laupīšanām pie stacijas Ķelnē pēdējās dienās pieaudzis līdz 121. Hamburgā reģistrēti vairāk nekā 50 līdzīgi noziegumi. Mazākā skaitā tāda paša rakstura uzbrukumi notikuši arī Štutgartē un Diseldorfā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Trīs ceturtdaļās no iesniegumiem Ķelnē cietušās sievietes minējušas, ka piedzīvojušas arī seksuālu vardarbību. Vēl divos gadījumos tiek izmeklēta “izvarošana”. Par kāda tipa seksuālo noziegumu šajos izvarošanas gadījumos ir runa, pagaidām netiek atklāts. Vācijas likumu izpratnē par izvarošanu var tikt uzskatīts ne tikai dzimumkontakts, bet arī uzbrukums, kura laikā varmāka cietušā ķermenī ievada, piemēram, pirkstus. Policija paziņojusi jau par 16 aizdomās turētajiem. Viņu identitāte netiek atklāta.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.