Foto – AFP/LETA

Seksuālie uzbrukumi – māņu manevrs? 44

Ir dažādas versijas par to, kas vispār bijis noziegumu motīvs. Uzbrukumi, kuru seksuālais raksturs it kā ir acīmredzams, iespējams, varētu būt arī māņu manevrs, bet galvenais motīvs ir laupīšana, tā Vācijas sabiedriskajai televīzijai pieļāvusi kriminoloģe Rita Stefesena.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
Dārzs
11 pamata lietas, kas jāzina katram dārzniekam
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
Lasīt citas ziņas

Uzbrukumi pēc metodes ir ļoti līdzīgi tiem, kādi policijai jau ir pazīstami un kādus ziemeļafrikāņu kabatzagļu bandas jau agrāk veikušas ne tikai Ķelnē, bet arī citviet Vācijā. Tā ir tā dēvētā “piedejošanas” metode. To izmanto gan diskotēkās, gan arī uz ielas, un tas nozīmē, ka zagļu grupa pārsteidz upuri, tam jautri apdejojot apkārt, un pamanās izzagt personīgās lietas no somas vai kabatām. “Šajā gadījumā sieviete ir aizņemta, aizsargājoties pret seksuālo uzbrukumu – un tieši tobrīd viņa tiek stratēģiski apzagta. Šī kombinācija liek man domāt, ka seksuālais elements tiek instrumentalizēts,” uzskata Stefesena. Vienlaikus viņa pieļauj, ka starp uzbrukumiem ir bijuši arī tādi, kas ir tikai seksuāli motivēti.

Ko darīja un kur tajā laikā bija sieviešu draugi un dzīvesbiedri vīrieši – tā tiek jautāts sociālajos tīklos Latvijā. Kā laikrakstam “Sueddeutsche Zeitung” stāstījusi kāda aculieciniece, kura pati cietusi no uzbrukumiem: “Briesmīgākais bija tas, ka nebija neviena, kam lūgt palīdzību. Tur stāvēja tikai vīrieši, kuri paši bija totāli šokēti un centās aizsargāt savas draudzenes, vai arī vīrieši, kuri acīmredzami piederēja pie tās pašas grupas.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.