Foto: Aija Geida

Baklažāns ar zaļajiem zirnīšiem 0

Sastāvdaļas
• baklažāns
• 250 g zaļo zirnīšu
• 200 g ķirbja
• puravs
• 2 ķiploka daiviņas
• 2 ēdamkarotes augu eļļas
• pustējkarote sāls
• pustējkarote maltu melno piparu

Reklāma
Reklāma
Šī prece pazudīs no “Rimi” plauktiem! Tirdzniecības tīkls ievieš jaunu biznesa stratēģiju – kas vēl tiks izņemts no sortimenta?
Pekina plāno pārņemt Putina impēriju? Eksperts atklāj, kāpēc diktators šoreiz ir patiesi nobijies
Mājas
7 priekšmeti, ko saskaņā ar fen šui nevajadzētu turēt guļamistabā – tie var ietekmēt emocionālo labsajūtu
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Baklažānu sagriež 2 cm biezās šķēlēs, apkaisa ar sāli un atstāj uz 10 minūtēm, līdz parādās ūdens lāsītes, tās noslauka (baklažāns nebūs rūgts). Pēc tam dārzeni sagriež palielos kubiņos. Pannā uzkarsē eļļu un apcep baklažāna gabaliņus uz straujas uguns. Cepšanas laikā apkaisa ar sāli un maltiem melnajiem pipariem. Puravu sagriež ripiņās. Ķirbi nomizo un sagriež kubiņos. Ķiploka daiviņas nomizo un sīki sakapā. Visas sastāvdaļas sajauc kopā, samaisa un liek veidnē. Pārklāj ar foliju vai uzliek vāku. Cep 200 grādos 20–25 minūtes. Labi garšo ar majonēzes – ķiploku mērci.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.