Juris Vidiņš
Juris Vidiņš
Foto – Zigmāris Rumka

E. Līcītis: – Jūs domājat – būs represijas? Vai nav nepieciešama jūsu klātbūtne, izskaidrošanās pirms lēmuma pieņemšanas? 27

– Mans veselības stāvoklis neļauj pārvietoties tālus ceļa gabalus. Esmu lūdzis ētikas komisijai pagaidīt ar lemšanu līdz martam, jo gribu sniegt skaidrojumu aci pret aci, taču diez vai to būs ņēmuši vērā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Kura slavenība ir dzimusi tavā zodiaka zīmē: noskaidro, kā tu vari iekarot slavu
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
RAKSTA REDAKTORS
Linda Tunte: 15.maijam ir jābūt brīvdienai – tā ir daudz svarīgāka diena par daudzām citām 46
Lasīt citas ziņas

V. Krustiņš: – Un vai tomēr neapzināties, ka esat nodarījis partijai skādi?

– Protams. Bet, ja tika pieļauta balsu pirkšana Zaķim par labu, partijai momentā vajadzēja distancēties, tad tā “skāde” mazinātos. Ar manu teikšanu Zaķis būtu arī izslēgts. Ja partija mēģina slēpt šādas vai līdzīgas šmuces, ir grūti būt tādā partijā.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Viņa vaina nav pierādīta, bet viņš bijis viens no “Vienotības” pīlāriem, nevar taču izputināt partijas zaldātus pa vienam vien!

– Jau pirms diviem gadiem partijas sarakstē liku priekšā izskatīt ētikas komisijā gaismā nākušo Zaķa nodokļu shēmošanas gadījumu. Āboltiņas kundze skaisti aizstāvēja Zaķa kungu, nekādas izskatīšanas nebija. Bet varbūt jau tajā laikā vajadzēja šo skatīšanu un, kas zina, vēlākās nepatikšanas pār Zaķi nemaz nebūtu nākušas.

– Sakiet atklāti, vai biedru vairākums tomēr neatbalsta Zaķa kungu: jo viņš ir darījis partijai labu, viņš cīnījies un ir vajadzīgs…

– … ir vajadzīgi tādi partijas biedri, bet nepārkāpjot likumu.

– Cilvēki kaut kā iedomājas, ka te nolaidīsies eņģeļi ar baltiem spārniņiem, kļūs par mūsu politiskajiem darbiniekiem, bet lielākais no viņiem iesēdīsies prezidenta krēslā. Taču raugies, no kuras puses gribi, politika nav eņģeliska, bet praktiska būšana.

– Eņģeļu politikā nav. Pašreizējā procesā, manuprāt, ir izvirzīts cienījams prezidenta amata kandidāts, jurists, Satversmes preambulas autors Egils Levits.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.