Specializējas uz tūristiem un prostitūtām 3

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) priekšnieks Juris Lūkass norāda, ka Rīga kopumā ir viena no drošākajām galvaspilsētām Eiropā: “Ja skatāmies uz Rīgas mikrorajoniem, tad noteikti nav nevienas tādas apkaimes, kuru es gribētu izcelt kā bīstamāku par citām. Katrai apkaimei ir sava specifika, ko mūsu darbinieki ļoti labi pārzina. Līdz ar to katrā no pārvaldēm darbinieki savas zināšanas pielāgo attiecīgajai problemātikai.” J. Lūkass pamato, ka, piemēram, Centra pārvaldē izveidota atsevišķa Tūrisma nodaļa, jo tūristiem laiku pa laikam izdodas iekulties dažādās nepatikšanās. Savukārt Latgales pārvaldes darbinieku vidū ir speciālisti, kuri labāk par citiem pārzina prostitūciju ierobežojošos noteikumus, jo viņu apkalpojamā teritorijā – Avotu ielas un Salaspils šosejas apkaimē – šī problēma ir aktuāla. “Tieši kārtības sargu spēja saskatīt katras apkaimes specifiku, pielāgoties un strādāt attiecīgajā virzienā ir tas, kas neļauj kādai konkrētai vietai attīstīties par kriminogēnu rajonu,” uzsver RPP priekšnieks.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Kokteilis
VIDEO. “Tā ir Rita? Ko tu stāsti!” Lauris Reiniks nosauc attiecību eksperti Ritu Lasmani par bezpajumtnieci
Lasīt citas ziņas

Ķengaraga iedzīvotājs: “Šeit jūtos gana droši.”

CITI ŠOBRĪD LASA

Artūrs Laurinovičs (22 gadi, Ķengaragā dzīvo divus gadus): “Manā Ķengaraga pusē viss ir samērā mierīgi, un jūtos šeit gana droši. Vienīgie “noziegumi”, kurus esmu manījis, ir alkohola lietošana publiskā vietā un publiska urinēšana, bet šie nedarbi parasti paliek nesodīti. Protams, nakts vidū cauri sētām gan nedotos. Šo divu gadu laikā man nav nācies saskarties ar bīstamām situācijām, vienīgi dažreiz, atrodoties dzīvoklī, sanāk dzirdēt svešinieku konfliktus. Bēdīgā noziedzības aina rajonā, visticamāk, veidojas tādēļ, ka Ķengaragā daļa cilvēku ir ar zemākiem ienākumiem vai bez darba, kuri bieži lieto alkoholu vai narkotikas.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.