Foto-Uldis Muzikants

Svarīgi pārdomāt konstrukciju 0

Baseinu var gan pasūtīt gatavu, gan būvēt pats. Galvenais – nedarīt kaut ko nepareizu. Vispirms vēlams pakonsultēties ar kādu koiju turētāju, speciālistu šajā jomā. Viss smalki jāizdomā teorētiski. Ja viss aprēķināts un pārdomāts, lielākā daļa darba jau paveikta, – pārliecināts Boriss. Viņš iesaka aprēķināt baseina tilpumu, cauruļu diametrus, kur un kā notiks filtrācija, un tikai tad sākt darbu.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā 207
Lasīt citas ziņas

Nereti viņu aicina palīgā ierīkot filtrācijas iekārtas, taču viena no biežākajām kļūdām – baseiniem pamatnē nav izveidota piltuves forma ar notekas cauruli. Tad izejas nav – jālauž un jāmaksā par būvniecību vēlreiz.

Tas, no kā gatavot ūdenstilpni, atkarīgs no ieceres un rocības. Gan sienu būvniecība, gan izolējošie materiāli ir dažādās cenu apmlitūdās no 5 līdz 30 eiro metrā. Izolācijas materiāli var būt betons, līme, epoksīda sveķi, speciālas krāsas un membrānas. Galvenais – jāizvēlas tādi materiāli, kas paredzēti zivju baseiniem, tātad neizdalīs toksiskas vielas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Būvniecībai visbiežāk izmanto cementu. Uz tā virskārtas klāj kādu no izolējošajiem materiāliem. Var iztikt arī tikai ar cementa sienām, taču tad jāveic baseina neitralizācija. To piepilda ar ūdeni, kādu laiku patur, kamēr nekas zivīm kaitīgs vairs neizdalās.

Lielās, dabīgās ūdenskrātuvēs zivīm ir labi apstākļi, nevajag filtrus. Taču ir arī savi mīnusi: nevar ietekmēt ūdens temperatūru, pasargāt no plēsējiem (ūdensžurkām, ūdriem, kaķiem), putniem. Ziemā ledus sagādā grūtības.

Agrāk Boriss turējis zivis baseinos zem ledus, taču nu vairs nervi neturot – bail, ka zivis neizsalst. Baseinam tagad ziemā tieši uz ūdens klāj speciālu siltinājuma slāni. Lai baseins neaizsaltu, pietiek, ja sānos būs 20 cm bieza bloka kārta un 5 cm putuplasta. Ziemā kā vāku liek 10 cm biezu putuplastu, kas kalpo kā leduskārta. Putuplasts ir vienkāršākais risinājums. Ir arī citi speciāli materiāli: polikarbonāts, sildošas bumbas, sendviča paneļi. Filtrācijai un ūdens cirkulācijai jānotiek nepārtraukti visu gadu. Tādēļ arī filtrus pamatīgi nosiltina.

! Pirmo nevajag iegādāties dārgu zivi. Prātīgāk izvēlēties kaut ko nelielu un izmēģināt, kā zivs jūtas, vai viss kārtībā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.