Foto: Timurs Subhankulovs

Taksometru nākotne – kopīgs brauciens 2

Likumā teikts, ka, lai veiktu pārvadāšanu ar vieglajiem taksometriem, vajadzīgs nepieciešamais aprīkojums, tostarp skaitītājs. Kā ir ar “Taxify”, ja lielāko darbu padara lietotne? “Mūsu gadījumā skaitītāja funkciju veic lietotne. Katrs taksists brauc pēc tās cenas, kas ir skaitītājā, un šī cena parādās arī lietotnē. Savukārt individuālajiem komersantiem nosakām standarta cenu. Joprojām diskutējam ar Latvijas Satiksmes ministriju un Rīgas domi, lai šādu skaitīšanu padarītu pilnīgi legālu, kā tas ir Igaunijā. Viņi mūs ir uzklausījuši un saprot, ka mūsu ideja ir pieņemama. Lielākā problēma – vai braucēji maksās nodokļus? Tomēr šī pati problēma ir arī parastajiem taksometru vadītājiem. Uzskatu, ka visiem maksājumiem jābūt caurspīdīgākiem un lēnām jāpāriet tikai uz norēķiniem ar bankas karti,” uzsver “Taxify” dibinātājs.

Reklāma
Reklāma
“Latvijā ir akūta odu krīze” – kamēr cilvēki šausminās par odu “mākoņiem”, tikmēr entomologs uzsver, ka nekas pārdabisks nenotiek
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 13
RAKSTA REDAKTORS
Krista Draveniece: Inga Spriņģe, lūdzu, nemelojiet!
Lasīt citas ziņas

“Uzskatu, ka taksometru pakalpojumu nākotne ir t. s. “ride sharing” (no angļu val. “dalīšanās ar braucienu”). Bieži redzam, ka sastrēgumos mašīnās lielākoties sēž tikai viens cilvēks. Kāpēc viņi nevarētu aizvest vēl kādu? Atmaksātos degviela un papildus vēl kaut ko nopelnītu. Taksometru bizness ir sezonāls – sastrēguma stundas ir no rīta, kad visi brauc uz darbu, un vakaros, kad atgriežas no darba. Tajos mirkļos pietrūkst taksometru, bet pārējā laikā to ir par daudz! Piemēram, Vecgada vakarā pieprasījums aug 14 reizes. Tādu pieprasījumu nav iespējams nodrošināt. Šādas idejas pilotprojekts mums ir gan Igaunijā, gan Latvijā, gan Lietuvā. Uzmanīgi sekojam atsauksmēm, un lielākoties šie privātie braucēji iegūst daudz labākas atsauksmes par parastajiem taksometriem,” uzsver M. Villigs.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.