Bērns un zemapziņai pakļautais vecāks 0

Vai mīlestība ir vienīgais parametrs, pēc kura spriest ar saikni starp bērnu un vecākiem? Protams, ne viss ir tik vienkārši. Saikne ar bērniem – tā ir viena no vissarežģītākajām, to pieaugušais būvē visu dzīvi. Attiecībās ar bērnu parādās visas “projekcijas” un “atkārtojumi”, kuri bieži attiecas uz iepriekšējiem vecāku dzīves posmiem.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā”
Kokteilis
10 iemesli, kāpēc japāņi “nenoresnē” 7
Zinātnieki apstiprinājuši! Alkohols mērenās devās ir labvēlīgs vecākiem cilvēkiem 45
Lasīt citas ziņas

Pēc bērnu psihiatra Pjēra Deliona teiktā, mēs nevaram kontrolēt savu zemapziņu: dažreiz tēvs sevi identificē ar bērnu, kurš ir vairāk līdzīgs viņam, var ar to, kurš atšķiras no viņa. Savukārt mātes zemapziņā biežāk tiecas pie dēliem, nevis meitām, kā ierasts uzskatīt.

Vienādi mīlēt katru no bērniem nav iespējams tādēļ, ka vecākiem bieži vien neizdodas valdīt pār savām jūtām, kuras nāk no dziļas zemapziņas un liek atcerēties par savu personīgo pieredzi. No ieņemšanas brīža, jo īpaši no bērna dzimšanas, vecāku zemapziņā mostas atmiņas par to, kā viņos pašos veidojās un attīstījās jūtas, apziņa un ķermenis.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tādā veidā pieaugušais, atrodoties seju pret seju ar savu bērnu, pašam to nezinot, no jauna piedzīvo savu personīgo vēsturi, un katrs bērns liek viņam atklāt kaut ko jaunu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.