Biešu zupa ar skābajiem kāpostiem 6

Autors: “Praktiski.lv”

Sastāvdaļas
Bietes – 300 g
Kartupeļi – 100 g
Burkāns – 100 g
Sīpols – 50 g
Ķiploks – 10 g
Skābēti kāposti – 200 g
Grūbas – 20 g
Dārzeņu vai vistas buljons – 2 L
Vīnogu kauliņu eļļa vai olīveļļa – 50 g
Zaļumi pasniegšanai
Sinepes – pēc izvēles

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Tas sāksies 6. jūlijā un ilgs 30 dienas pēc kārtas: Eiropā gaidāmi laikapstākļu pavērsieni un anomālijas
Krievijai tuvojas jauna krīze – no veikalu plauktiem var pazusts iecienīts produkts. Maize turpmāk būs tikai uz taloniem?
Kad visas bikses spiež: kāpēc ar gadiem vēders kļūst apaļāks un kā to apturēt – padomi, kas patiešām strādā
Lasīt citas ziņas

Nomizo un sagriež visus dārzeņus un saknes vienādos gabalos. Nav svarīgi, vai tās ir strēmelītes vai kubiņi, jo garšu šī nianse nemainīs. Sagrieztos dārzeņus pirms vārīšanas nepieciešams apcept katlā, pievienojot eļļu. Kad dārzeņi apcepti, tiem klāt pievieno buljonu un grūbas. Līdz ko zupa sāk vārīties, samazina temperatūru uz pusi un liek katlam vāku. Turpina vārīt vismaz 40 minūtes. Kad zupa gatava, tai ļauj ievilkties vismaz 20 minūtes, bet visgardākā zupa būs nākamajā dienā – otrreiz sildīta. Zupu pasniedz ar zaļumiem, un, ja vēlas zupai piešķirt papildu asumu, pievieno arī sinepes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.