Foto: Matīss Markovskis

Biezpiena deserts ar zaķskābenēm. Kas par gardumu brīvā dabā! 0

Sastāvdaļas
• 2 paciņas biezpiena
• maza kārbiņa iebiezinātā piena
• pāris sauju meža zaķskābeņu

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem
Kokteilis
Numeroloģijas tests: aprēķini savu laimīgo skaitli un uzzini, ko tas par tevi atklāj 10
Aivars Lembergs sašutis par kārtējo slogu uz Latvijas patērētāju kakla: “Tā mēs iegriezām Krievijai – pērkam dārgākus dārzeņus no Krievijas”
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Biezpienā iejauc kondensēto pienu, liek trauciņos un biezā kārtā noklāj ar zaķskābenēm. Tām jābūt ne tikai deserta rotai, bet arī garšas piedevai, skābumiņam, kas kontrastē ar saldo masu, līdzsvaro garšas. Zaķskābenes atrodamas visu vasaru, bet sākumā tās vēl ir maigas un mīkstas. Der arī skābeņu lapiņas, jaunās gārsas vai raspodiņi. Kondensētais piens piešķir desertam saldumu un vijīgumu, bet biezpiens un savvaļas augs dod spēku.

Pavāra piebilde
Var ielikt pārtikas somā arī sukādes, tās var pagrauzt kā našķi vai iemaisīt šajā biezpiena desertā. Ogu laikā der jebkuras ogas, tās iecilā desertā un ar tām rotā. Īsā pārgājienā var ņemt līdzi glītus trauciņus vai ķocīšus, kur ielikt desertu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.