Biezpiena sacepums ar ķīseli. Tik gards kā bērnībā! 1

No jaunības atceros lielisko biezpiena sacepumu ar ķīseli.

Reklāma
Reklāma
“Pretrunīgi vērtētais Latvijas oligarhs Ainārs Šlesers…” lietuvieši drosmīgi nosauc iemeslu, kāpēc Latvija izstājas no konvencijas 40
Krievija plāno uzbrukumu 9 Eiropas pilsētām. Spiega atklātajos dokumentos minēts aptuvens laiks
Veselam
Nekad nekombinējiet medu ar šiem sešiem pārtikas produktiem: lūk, kāpēc! 22
Lasīt citas ziņas

Kā to gatavot, savā grāmatā “Eiropas vēsture latviešu virtuvē” stāsta Sandra un Valdis Ošiņi.

750 g biezpiena ar koka karoti samīca, pievieno 3 olas, 1/2 gl. mannas putraimu, 1/2 gl. cukura, 15 g vaniļas cukura, 1/2 gl. kviešu miltu, pierīvē viena citrona miziņu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja vēlas pievienot rozīnes, tās vispirms apvārta miltos.

Visu kārtīgi samaisa.

Cepšanas veidni nedaudz ieziež ar sviestu, apbārsta ar mannu.

Veidnē liek biezpiena masu, apkaisa ar maltu kanēli.

Cep 180 grādos 45 min.

Sacepums gatavs, kad, iedurot ar koka irbulīti, masa nelīp klāt.

Mazliet atdzesē, dala gabalos un pārlej ar plūmju ķīseli.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.