Biezpiena sacepums ar ķīseli. Tik gards kā bērnībā! 1

No jaunības atceros lielisko biezpiena sacepumu ar ķīseli.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
11 lietas, kas vēl nesen katram bija “pa kabatai”, taču tagad ir zelta vērtē
Kokteilis
VIDEO. Operators tiešraidē pietuvina Trampa roku – skatītāji satriekti par redzēto! Kas tiek slēpts? 15
“Cienot pasākuma skatītājus…” Kāpēc Ozols pēkšņi pazuda no Dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta Mežaparkā?
Lasīt citas ziņas

Kā to gatavot, savā grāmatā “Eiropas vēsture latviešu virtuvē” stāsta Sandra un Valdis Ošiņi.

750 g biezpiena ar koka karoti samīca, pievieno 3 olas, 1/2 gl. mannas putraimu, 1/2 gl. cukura, 15 g vaniļas cukura, 1/2 gl. kviešu miltu, pierīvē viena citrona miziņu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja vēlas pievienot rozīnes, tās vispirms apvārta miltos.

Visu kārtīgi samaisa.

Cepšanas veidni nedaudz ieziež ar sviestu, apbārsta ar mannu.

Veidnē liek biezpiena masu, apkaisa ar maltu kanēli.

Cep 180 grādos 45 min.

Sacepums gatavs, kad, iedurot ar koka irbulīti, masa nelīp klāt.

Mazliet atdzesē, dala gabalos un pārlej ar plūmju ķīseli.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.