Foto-Shutterstock

Biezpiena sieriņi kārumniekiem – mājās gatavots našķis 0

Biezpiena sieriņus var pagatavot arī mājās, pievienojot daudz mazāk cukura un bagātinot ar žāvētiem augļiem un ogām, iztiekot bez pārtikas piedevām.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 84
Lasīt citas ziņas

1. Pannā ar vismaz 2–3 cm aug­stām malām ieliek pāris līstītes, uz kurām uzlikt sietu. Sagatavo smalku sietu vai restīti kvadrāta vai taisnstūra formā un izklāj to ar marli.

2. 500 g biezpiena (5–9%) sablendē ar 50–75 g cukura un ēdamkaroti vaniļas cukura. Ja nav blendera, var divas reizes izmalt gaļas mašīnā vai izberzt caur smalku sietu.

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Pievieno 100 g mīksta sviesta un samaisa. Pēc vēlēšanās var pievienot smalki sagrieztus žāvētus augļus vai ogas.

4. Masu izklāj 3–4 cm biezā kārtā un liek uz nakti ledusskapī, lai pilnībā notek sūkalas un sieriņa masa kļūst stingra. Ja biezpiens ir ļoti mitrs, ieteicams uzlikt slogu – vispirms dēlīti un tam virsū burku ar ūdeni. Ja sūkalas nenotecina, sieriņi ir mīksti un vairāk atgādina saldo biezpiena masu.

5. Masu sagriež 3 x 5 cm lielos gabaliņos.

6. Pagatavo glazūru. Ūdens peldē izkausē 50 g sviesta, pievieno 200–250 g šokolādes un maisa, līdz masa ir viendabīga. Mazliet atdzesē un pa vienam iemērc tajā sieriņus (to visvieglāk izdarīt ar dakšiņu). Saliek sieriņus uz silikona vai cepamā papīra un liek ledusskapī sastingt.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.