Foto – Zigmunds Bekmanis

Kneipa dārzs 0


Vasarā pilsētas centrā un arī par baltu velti ikviens var atpūsties Kneipa dārzā, kur, staigājot pa apli basām kājām, iespējams sajust dažādu veidu segumu, piemēram, skaidu, čiekuru pieskārienus un auksta ūdens peldi, stiprinot savu imūnsistēmu. Pierādīts, ka uz mūsu pēdām atrodas visu orgānu aktīvie punkti, kurus masējot varam uzlabot savu pašsajūtu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 133
“Vibrēja durvis un logi…” Iedzīvotāji ziņo, ka vietām Latvijā novērojuši kaut ko līdzīgu zemestrīcei
Lasīt citas ziņas

Dārzs nosaukts 19. gs. vācu garīdznieka un ārsta Sebastiana Kneipa vārdā, kurš savulaik izstrādājis piecus pamatprincipus labas veselības saglabāšanai – ūdens terapija (arī minerālūdens), kustību terapija (dažādi vingrinājumi, trenažieri, joga, nūjošana), ārstniecības augu terapija (visādu zālīšu vannas, inhalācijas), harmonijas terapija (atpūtas un rāmas relaksācijas telpas, aromterapija un atbilstošas masāžas) un veselīgs, sabalansēts uzturs.

Ērti nokļūt no Rīgas

Otorinolaringologs Jānis Sokolovs, kurš Birštonu apmeklējis pieredzes apmaiņā, pārliecinājies, ka kūrorta veiksmīgas attīstības pamatā ir valsts atbalsts, kas izpaužas visādos veidos. Tādēļ te izveidota neticami skaista un valdzinoša vide, kas pievelk cilvēkus kā magnēts. Tā kā Jūrmalas kūrorta slava pēdējā laikā ir pabālējusi un KRC “Jaunķemeri” ārstniecības iespējas ierobežotas, arvien vairāk cilvēku no Latvijas dodas pie mūsu dienvidu kaimiņiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Statistika rāda, ka pērn latviešu skaits, kas izmantojuši Birštonas dziednīcas, pieaudzis uz pusi, sasniedzot 14 procentus un ierindojot mūs starp ārzemju apmeklētājiem pirmajā vietā. Iespējams, tas saistīts arī ar ērto nokļūšanu kūrortā, jo jau kādu laiku “Ecolines” autobuss maršrutā Rīga–Berlīne piestāj Birštonā. Ceļā jāpavada apmēram četrarpus stundas – tikai mazliet ilgāk, nekā braucot uz Liepāju vai Daugavpili.

Turklāt no procedūrām brīvajā laikā kūrviesi var doties pastaigā pa piecus hektārus plašo parku, ieelpodami svaigo priežu meža gaisu Nemunas krastā, iznomāt laivas vai velosipēdus, lai labāk iepazītu mazo kūrortpilsētiņu (13 km²; ~ 5000 iedz.). Tiek piedāvātas ekskursijas uz tuvākajām lielpilsētām Kauņu (40 km), Lietuvas galvaspilsētu Viļņu (95 km) vai otru kūrortu Druskininkiem (110 km). Lai piesaistītu ģimenes ar bērniem, daudzas sanatorijas un SPA viesnīcas praktizē agro rezervāciju, proti, ja apmeklējums tiek pieteikts gada pirmajā ceturksnī, vasarā un rudenī bērni kopā ar vecākiem var atpūsties bez papildu maksas.

Notikumu kalendārs

17., 18. maijs – dziednīcā “Eglė” (Algirdo 22) notiks starptautiskas sacensības masieriem.

20. – 21. maijs – Lietuvas Šveices kalnu suņu kluba dalībnieku paraugdemonstrējumi.

9. – 11. jūnijs – Birštonas kūrorta svētki, kuru ietvaros risināsies gaisa balonu sacensības.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.