Augusts Brigmanis
Augusts Brigmanis
Foto – Timurs Subhankulovs

– Vai latgalieši toreiz nesauca – August, jums pašiem jāņem vara rokās? 9

– Sauca. Tā viņi runāja, un mēs otrā solī esam tam gatavi. Bez valdības Latvija nepaliks.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Situācija mainās pa stundām!” Saņemti divi pilnīgi pretēji ziņojumi no frontes. Kurš melo?
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo! 13
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās
Lasīt citas ziņas

– Lemberga kungs nesen ieminējās, ka Āboltiņai esot premjeram nepieciešamais īpašību komplekts.

– Mūsu apvienības akceptēta kopēja pozīcija ir tā, kuru jums stāstu. “Vienotības” kandidātam jāatnāk pie mums ar balsīm no savas un NA frakcijas. Tas nozīmē pārliecināt nacionālo partiju, kas līdz šim teicās Āboltiņu nebalstīt.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Un tad vēl jūs dodaties pie savas zemnieku tautas pēc jāvārda!

– Pildu un klausu, ko mans vēlētājs Latvijas laukos saka par valdības sastādīšanas stāstu. Bet! Nevienu pozitīvu signālu iepriekšminētās kandidatūras virzienā no lauku tautas neesmu pagaidām dzirdējis.

– Ziņa par Straujumas demisiju jūs esot sasniegusi zobārsta krēslā. Kā esam dzirdējuši, arī zobārsts bijis skeptisks pret cienījamo priekšsēdētāju Āboltiņu.

– Zobārsts teica – ja tu, August, rīkosies tik nesaprātīgi, tad, kā saka…

– … vairs nebūs tik nesāpīgi.

– Nebūs gan. Tas ir fakts. Lauku vēlētāji, zobārsts un ieskaitiet vēl frizieri, kuru nesen apmeklēju, vesels frizētavas kolektīvs ir pret. Mani pavadīja tieši ar tādu ceļamaizi, un signālus uztveru nopietni.

– Nezin vai apņēmīgai personai, kādu pazīstam Āboltiņas kundzi, pa spēkam tik šķēršļots skrējiens.

– Ja gribi būt valdības vadītāja un gribi parādīt visai sabiedrībai sevi kā labāko, labāku par iepriekšējo, pašu rokām nogāzto, tad priekšā nav gluda lielceļa.

– Vējoņa kungs vējoja pretī jūsu uzstādījumiem, atbalstīja?

– Vienojāmies, ka jābūt nacionālajai labēji centriskajai koalīcijai. Tam viņš piekrita, un, domāju, nemaz nav gatavs pieņemt tādu koalīciju, kura balstītos uz dažu grīļīgu balsu pārsvaru.

– Solījāt, mēs bez valdības nepalikšot. Saeimas restarts nav paredzams? Rezultātu sasniegsiet, Vējonim tālejoši rīkojumi nav jāizdod?

Reklāma
Reklāma

– Esam pārcietuši arī smagākas krīzes, reti kurš ceļš politikā bijis bez ērk­šķiem. Ja varu nometīs mums pie kājām, pacelsim, nesīsim, iesim uz priekšu.

– Atstāsim “Vienotību” pārdomās par pirmo soli šķēršļu joslā, bet ko vajadzētu mainīt valdībā?

– Politiķiem un pirmām kārtām valdības nākamajai pirmajai personai jāsaprot, ka jāmēģina veidot citādas – koleģiālākas – attiecības partneru starpā. Bez tām ātri iebrauksim purvā. Ļoti no svara būs pa jaunam zīmētā ceļa karte. Cik precīzi deklarēs veicamo darbu apjomu. Skolotāju algu problēmu, piemēram, nevar nedz izstiept bezgalīgi, nedz atrisināt viena ministrija. Jābūt finanšu ministra, valdības galvas atbalstam. Iepriekš tā trūka. Seile, cilvēks, sitās, partija maz atbalstīja. Otrs, ka jāiezīmē jūtīgie jautājumi, ar ko tuvākā laikposmā jāsaskaras Ministru kabinetam. Tie ir – par “Lattelecom” un LMT likteni, kur uzņēmumos ir valsts daļa, un tie ir tikpat nozīmīgi kā “Air Baltic”. Vēl būtiski ir stāsti par konkrētām personālijām. Drīz būs jāķeras klāt KNAB un tiesībsargam, kur jāizvēlas vadība. Jāsakārto NEPLP jautājums, vēl ir Satiksmes ministrijas problēmas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.