Foto: Timurs Subhankulovs

Īpaši viegla buberta recepte nedēļas nogales gardēdim! 6

Nedēļas nogalē, kad nav jāskrien kā vāverei ritenī, var vairāk laika veltīt pusdienu maltītei – uzvārīt zupu, pagatavot kādu gaļas ēdienu un, protams, nepiemirst desertu. Arī izcept kūku. Ierosmei – brīvdienu pusdienu variants gardēžiem – buberts!

Reklāma
Reklāma

Buberts

• 1¼ l piena

• 5 olas

Baltijas valstis riskē kādu dienu pamosties Krievijas sastāvā: kā Kremlis cīnīsies pret NATO un pakļaus Eiropu
Noslēgusies telefonsaruna starp Krievijas diktatoru un ASV prezidentu. Putins paziņojis, ka…
RAKSTA REDAKTORS
“Vesela rinda skolēnu pat ar izciliem eksāmenu rādītājiem nevienā skolā nav tikuši” – konkurss uz Rīgas skolu 10. klasēm kā “Bada spēles”
Lasīt citas ziņas

• 100 g jeb 5 ēdam­karotes miltu (ar kaudzi)

• 200 g cukura

• ½ vaniļas pāksts

• 25 g mandeļu

Mandeles nakti patur aukstā ūdenī un no rīta sablendē vai samaļ. Uzvāra 1 l piena, kam pievienota vaniļa ar sarīvētām mandelēm. Olu dzeltenumus saputo ar vaniļas sēkliņām un cukuru, atlikušo pienu (¼ l) samaisa ar miltiem un, vienmērīgi maisot, pielej uzkarsētajam pienam.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vāra dažas minūtes, pievienojot saputotos olu dzeltenumus. Katlu noņem no uguns un maigi iecilā saputoto olas baltumu. Pasniedz ar ķiršu vai upeņu ķīseli vai augļu mērci (var sablendēt zemenes, mellenes un avenes).

Šo recepti kafejnīcas “Buberts” pavāriem nodevusi Dagmāras Legantes māte Astrīda Legante.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.