“Titāniks” dodas savā pirmajā liktenīgajā braucienā no Sauthemptonas uz Ņujorku.
“Titāniks” dodas savā pirmajā liktenīgajā braucienā no Sauthemptonas uz Ņujorku.
Foto – AFP/LETA

Džeks Ķidātājs bijis brīvmūrnieks 2

Arhīva dati liecina, ka bēdīgi pazīstamais slepkavnieks Džeks Ķidātājs bijis mazpazīstams dziedātājs Maikls Meibriks, kura identitāti slēpuši viņa biedri brīvmūrnieki. Būdams brīvmūrnieku Augstākās lielās padomes biedrs, Meibriks braukāja pa valsti kā dziesminieks. Viņš bijis Svētā Andreja ložas biedrs no 1863. līdz 1887. gadam, un nozudis gadu pirms deviņu nedēļu posma 1888. gadā, kad Londonas Īstendā tika noslepkavotas piecas sievietes. Tas ir viens no lielākajiem neatklātajiem noziegumiem Britānijas vēsturē.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 skaitļiem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Lasīt citas ziņas

Visām Ķidātāja veiktajām slepkavībām ir brīvmūrnieku rituāla iezīmes un simboli. Arhīva dokumenti pirmo reizi apstiprina, ka Meibriks un viņa brālis Džeimss abi bijuši brīvmūrnieki. Dokumentos ir informācija, ka brīvmūrnieki ieņēmuši atbildīgus posteņus Skotlendjarda veiktajā izmeklēšanā par Džeka Ķidātāja ļaundarībām. Brīvmūrnieki bijuši gan policijas komisārs Čārlzs Vorens, gan viņa palīgs inspektors Donalds Svonsens. Arī tiesu medicīnas eksperti Vinss Baksters un Henrijs Krofords, kā arī vismaz trīs no policijas ārstiem, kuri veica noslepkavoto sekciju, bija brīvmūrnieki.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.