© tycoon101 – Fotolia.com

Bulciņsieriņi – prasa pacietību, bet iznākums ļoti garšīgs 1

Stipri skābu, bet vēl nesarūgušu vājpienu lēnām silda 27–35 oC temperatūrā tik ilgi, līdz piens savelkas. Tad nokāš ziedus, ieber sāli un pamatīgi izmīca. Ja masa ir par mīkstu, atspaida suliņas un ar rokām veido plakani cilindriskas 50 g smagas bulciņas.

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Tās saliek uz dēļa un kaltē sausā telpā. Kad sieriņi izkaltuši, tos saliek kastēs, ienes pagrabā.

Sieriņus tur tik ilgi, līdz tie labi pārklājas ar pelējumu (4–6 nedēļas).

CITI ŠOBRĪD LASA

Tad tos izņem, apmazgā ar suliņām, alu vai vīnu un atkal liek kastēs. Šis darbs jāatkārto līdz sieriņu pilnīgai nogatavināšanai (3–4 mēnešus). Gatavi sieriņi ir ļoti garšīgi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.