Foto: Valdis Semjonovs

Burito ar vistu, mango, avokado un grauzdētām mandelēm 0

Sastāvdaļas – 2 gab. vidēja lieluma kviešu tortiljas, ½ liela mango, 300 g vistas šķiņķīšu bez kaula un ādas, 100 g kausēta siera, 80 g rīvēta Čedaras siera, 50 g ķiršu tomātiņu, 10 g mandeļu šķēlīšu, 50 g mērces “Sweet chilli”, 10 g gaišās sojas mērces, sāls, 20 g ķiploku, citrons.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Mājas
Kādas ir tavas kulinārijas prasmes – vai māki pagatavot šos 10 ēdienus, kuri jāprot katram latvietim?
Lietotas automašīnas, kuras nevajadzētu iegādāties: eksperts norāda uz trim neuzticamiem modeļiem 43
Kokteilis
No A līdz Ž – ko par tavu personību atklāj tava vārda sākumburts? 18
Lasīt citas ziņas

Vistas šķiņķīšus pārlej ar marinādi, ko gatavo no sojas mērces, “Sweet chilli”, sāls un sakapātiem ķiplokiem. Marinē 30 min, pēc tam cep cepeškrāsnī 20 min 180 grādos. Abas tortiljas apziež ar pusi kausētā siera, pārkaisa ar pusi rīvētā siera.

1/4 mango un avokado sagriež šķēlēs un liek tortiljās. Pāri kārto ceptu, sagrieztu vistu, sarullē un ar savienojuma vietām uz leju liek ietaukotā cepešpannā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Apziež ar atlikušo kausēto sieru, pārkaisa ar rīvēto sieru un karsē cepeškrāsnī 180 grādos 20 līdz 25 min. Pāri palikušo mango un avokado sagriež mazos kubiņos, ķiršu tomātiņus – daiviņās, samaisa kopā ar ½ citrona sulu, sāli un pipariem.

Gatavos burito kārto uz šķīvja, pāri liek augļu un ķiršu tomātu salātus un grauzdētas mandeles.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.