Foto: Andris Ozoliņš un mmcreative.lv

Etnogrāfiskie vainadziņi 0


Tomēr pamatā Margaritas firmas zīme ir etnogrāfiskie kroņi un vainadziņi.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

“Vainagu izgatavošana ir mana sirdslieta un arī misija. Lai vainagu izgatavotu, nepieciešams savākt informāciju, to apstrādāt, stilizēt, izdiskutēt ar speciālistiem un tad izgatavot vainagu. Informācijas vākšana risinās gadiem. Vainaga tehniskā izgatavošana ilgst nedēļu un tas pircējam maksā vidēji ap 70 eiro. Nē, tas noteikti nav darbs manam maciņam. Tas ir darbs manai sirdij un mana velte nākamajām paaudzēm. Vainagi kļuvuši par manu zīmolu un atpazīstamības zīmi. Etnogrāfiskos sieviešu vainagus lielākoties pērk individuāli un izmanto kāzās, tautiskos svētkos – kā Līgo un citos ģimenes vai novada godos. Tuvojoties Latvijas simtgadei, domāju izpētīt un grafiski rekonstruēt simt Latvijas novadu vainagus. Katram novadam ierobežotas pārvietošanās iespaidā ir saglabājies daudz oriģinālu, individuālu vietējo meistaru darbu, kas jāceļ godā,” stāsta Margarita.

Jostas un vainagi ir lieli darbi. Tiem ir arī retāki klienti. Tāpēc meistare labprāt izgatavo gaumīgu bižutēriju, auskarus, kulonus un aproces, kas, izrādās, ir ienesīgāks darbiņš, un rotaslietas ātri atrod savu vietu kādas šikas dāmas garderobē.

VĒRTĒJUMS: meistarīgi vainagi paaudzēm

CITI ŠOBRĪD LASA

Ādas mākslinieciskās apstrādes meistare Agrita Krieviņa:

“Margarita Muntaga ir viens no godīgākajiem un mērķtiecīgākajiem cilvēkiem, ko pazīstu. Margaritai ir augstas prasības pret sevi un milzīgas darbaspējas. Viņas meistarīgi veidotie vainagi pazīstami ar lielu precizitāti, profesionālu izpildījumu, un tie rotās meiteņu galvas vairākās paaudzēs. Es domāju, ka par Margaritu mēs vēl daudz uzzināsim. Viņas galva ir pilna idejām un lieliem plāniem.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.