Foto: Anda Krauze

Ceptas reņģes tomātu un burkānu mērcē 0

Sastāvdaļas

• 1 kg svaigu reņģu

• milti

• sāls

• eļļa

Marinādei

• 0,5 l tomātu mērces

• 1 glāze ūdens

• 1 burkāns

• 1 sīpols

• 1 lauru lapa

• malti melnie pipari

• cukurs

• sāls

Pagatavošana

Reņģes izķidā, nomazgā, liek bļodā un apsāla.

Reklāma
Reklāma
Krimināls
VIDEO. Tieši pirms pirmā septembra kanalizācijas akā atrod mammu ar divām meitiņām: ir spekulācijas par baisu noziegumu 13
RAKSTA REDAKTORS
“Šķita, ka trakākais nu jau aiz muguras…” Auto “ideālā stāvoklī” jeb pirkums, kas pārvērtās par mācību mūžam
“Zīdainis atrasts ietīts dvielī, melnā atkritumu maisā skapī” – policija arestē studenti, kas slēpusi mirušu jaundzimušo
Lasīt citas ziņas

Burkānus sarīvē, sīpolus sagriež un apcep uz pannas nelielā eļļas daudzumā.

Tad pievieno ūdeni, lauru lapu, cukuru, melnos piparus un turpina sautēt kādas 15 minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pieliek tomātu mērci un mirkli pasautē kopā ar pārējām marinādes sastāvdaļām, līdz burkāni mīksti.

Sagatavotās reņģes apviļā miltos, kam pievienots sāls un malti melnie pipari, un cep uz pannas eļļā no abām pusēm.

Kad zivis saceptas, traukā ielej nedaudz tomātu un burkānu mērces un kārto reņģes.

Tā liek kārtu kārtām, līdz zivis un mērce beigusies. Pēdējā kārtā jābūt mērcei.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.