Foto: Anda Krauze

Ceptas reņģes tomātu un burkānu mērcē 0

Sastāvdaļas

• 1 kg svaigu reņģu

• milti

• sāls

• eļļa

Marinādei

• 0,5 l tomātu mērces

• 1 glāze ūdens

• 1 burkāns

• 1 sīpols

• 1 lauru lapa

• malti melnie pipari

• cukurs

• sāls

Pagatavošana

Reņģes izķidā, nomazgā, liek bļodā un apsāla.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
10. jūlija pilnmēness būs liktenīgs tieši šīm zodiaka zīmēm
“Manām meitenēm jāēd plika maize. Vai rīt brokastis atkal nedabūs?” Skaisto svētku sajūtu aizēno organizatoriskas nedienas 1
“Nav iespējams veikt zvanus, nedarbojas internets!” Baltijā daudzviet bija pārtrūkuši operatora “Tele2” sakari 54
Lasīt citas ziņas

Burkānus sarīvē, sīpolus sagriež un apcep uz pannas nelielā eļļas daudzumā.

Tad pievieno ūdeni, lauru lapu, cukuru, melnos piparus un turpina sautēt kādas 15 minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pieliek tomātu mērci un mirkli pasautē kopā ar pārējām marinādes sastāvdaļām, līdz burkāni mīksti.

Sagatavotās reņģes apviļā miltos, kam pievienots sāls un malti melnie pipari, un cep uz pannas eļļā no abām pusēm.

Kad zivis saceptas, traukā ielej nedaudz tomātu un burkānu mērces un kārto reņģes.

Tā liek kārtu kārtām, līdz zivis un mērce beigusies. Pēdējā kārtā jābūt mērcei.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.