Polentas kartupeļi
Polentas kartupeļi
Publicitātes attēls

Cepti kartupeļi ar polentu 0

Pretēji plaši izplatītam mītam par kartupeļu kaitīgumu gribētu atgādināt – kartupeļus drīkst un vajag ēst, tie satur daudz vērtīgu uzturvielu – gan olbaltumvielas, gan C un B6 vitamīnus, kāliju un magniju, skaidro “Rimi” veselīgas ēšanas eksperte Olga Ļubina.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

Tikai vienmēr jāpatur prātā apēsto produktu daudzums un ēšanai piemērots laiks. Ja grasāties iet gulēt vai laiskoties dīvānā, kartupeļi nebūs labākā izvēle, bet pirms fiziskām aktivitātēm vai pastaigas tie nekādu ļaunumu nenodarīs.

Gardēde Signe Meirāne iesaka izmēģināt neierastu veidu, kā kartupeļus pagatavot kopā ar kukurūzas putraimiem jeb polentu.

Polentas kartupeļi

Gatavošanas laiks: 1 h

Sastāvdaļas 4 porcijām:

CITI ŠOBRĪD LASA

Kartupeļi, sagriezti ceturtdaļās – 1 kg
Jūras sāls – 1 ēdamk. un šķipsna (pēc garšas) cepšanai
Vīnogu kauliņu eļļa – 40 ml
Polenta (kukurūzas putraimi) – 50 g
Smalki sakapātas rozmarīna lapiņas – 1 tējk.
Timiāna lapiņas – 1,5 tējk.
Svaigi malti melnie pipari

Katlā uzvāra ūdeni, pievieno ēdamkaroti sāls, liek iekšā kartupeļus un vāra 10 minūtes.

Nokāš un ieber sietā, kuru liek uz katla, turpinot to karsēt, lai kartupeļi virs tvaika pažūst.

Sakarsē krāsni līdz 200ºC.

Kartupeļus liek pannā, pielej eļļu un samaisa.

Pārkaisa ar polentu, garšaugiem, sāli un pipariem un cep 30–40 minūtes, līdz kartupeļi kļūst zeltaini un kraukšķīgi.

Pasniedz uzreiz.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.