Foto: SHUTTERSTOCK

Šīrudens recepte – cepts ķirbis ar sāļo pildījumu 2

Sastāvdaļas
• 1 ķirbis
• 300 g basmati rīsu
• 1 ēdamkarote sviesta
• 1 ķiploka daiviņa
• lauru lapa
• anīsa zvaigzne
• kanēļa standziņa

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Izskats ir maldīgs: cilvēki, kas dzimuši šajos četros datumos, vienmēr izskatīsies jaunāki nekā viņi patiesībā ir
“Viena no pretīgākajām iestādēm Latvijā!” Klienti šūmējas par pasniegtā ēdiena kvalitāti populārā picērijā Latvijā 48
Kokteilis
Ralfs Eilands atklāj kopā ar Lauri Reiniku ilgi glabātu noslēpumu 1
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Vispirms basmati rīsus aptuveni 20 minūtes patur aukstā ūdenī, tad dažas minūtes izlietnē zem nelielā strūklā tekošas auksta ūdens strūklas skalo nost cieti.

Ķirbim nogriež cepurīti, izņem sēklotni, ievieto rīsus, ko pārlej ar ūdeni tā, lai tas būtu pāri rīsiem īkšķa biezumā. Pievieno sviestu, ķiploka daiviņu, lauru lapu, anīsa zvaigzni, kanēļa standziņu un cep cepeškrāsnī 180 °C aptuveni stundu. Tad uzliek ķirbim vāciņu un vēl pacep kādas minūtes. Pasniedz kā piedevu gaļas ēdienam, piemēram, cepetim.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pildījumam var izmantot arī malto gaļu ar vārītiem rīsiem vai dārzeņiem (tomātiem, papriku), var arī sēnes (piemēram, gailenes) vai pupiņas. Pildījumu iepriekš apcep ar garšvielām, liek ķirbī un cep cepeškrāsnī aptuveni 45 minūtes. Jo ķirbim biezāka miza, jo ilgāk jācep.

Ķirbis labi sader ar kanēli, krustnagliņām, ķiploku, ingveru un muskatriekstu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.