Foto – Shutterstock

Cidonijas sīrupā – fantastiska vitamīnu krātuve 0

Tautā tās dēvē par cidonijām, bet patiesībā ir henomeles. Mūsu platuma grādos cidonijas ideāli aizvieto citronus jebkurā receptē. Dzeltenie, sulīgie augļi ir liela vitamīnu krātuve, tajos ir daudz C vit­amīna, kā arī A provitamīns, B1, B2, E, PP vitamīns, kālijs, dzelzs un citi mikroelementi, organiskās skābes, pektīns.

Reklāma
Reklāma

Klasika – cidonijas sīrupā

• 2 kg cidoniju
• 1,5 kg cukura

Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 27
TV24
“Jāklausās, ka esam šmaukušies.” Par netaisnību un piemaksām tiem pensionāriem, kuri strādājuši padomju laikā
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 178
Lasīt citas ziņas

Nomazgātus augļus pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un serdi, sagriež plānās šķēlītēs. Apber ar cukuru un noliek uz divām diennaktīm, lai sacukurojas. Sīrupu nokāš, uzkarsē līdz +85 °C un lej pudelēs. Šķēlītes žāvē +45 °C aptuveni 36 stundas.

! Daļu cidoniju var blīvi salikt burciņās, uzliet nedaudz sīrupa un glabāt ledusskapī – tās noderēs gan saldo ēdienu receptēs, gan savārīšanai kopā ar ķirbjiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.