Foto – Shutterstock

Cidonijas sīrupā – fantastiska vitamīnu krātuve 0

Tautā tās dēvē par cidonijām, bet patiesībā ir henomeles. Mūsu platuma grādos cidonijas ideāli aizvieto citronus jebkurā receptē. Dzeltenie, sulīgie augļi ir liela vitamīnu krātuve, tajos ir daudz C vit­amīna, kā arī A provitamīns, B1, B2, E, PP vitamīns, kālijs, dzelzs un citi mikroelementi, organiskās skābes, pektīns.

Reklāma
Reklāma

Klasika – cidonijas sīrupā

• 2 kg cidoniju
• 1,5 kg cukura

Šī prece pazudīs no “Rimi” plauktiem! Tirdzniecības tīkls ievieš jaunu biznesa stratēģiju – kas vēl tiks izņemts no sortimenta?
Pekina plāno pārņemt Putina impēriju? Eksperts atklāj, kāpēc diktators šoreiz ir patiesi nobijies
Mājas
7 priekšmeti, ko saskaņā ar fen šui nevajadzētu turēt guļamistabā – tie var ietekmēt emocionālo labsajūtu
Lasīt citas ziņas

Nomazgātus augļus pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un serdi, sagriež plānās šķēlītēs. Apber ar cukuru un noliek uz divām diennaktīm, lai sacukurojas. Sīrupu nokāš, uzkarsē līdz +85 °C un lej pudelēs. Šķēlītes žāvē +45 °C aptuveni 36 stundas.

! Daļu cidoniju var blīvi salikt burciņās, uzliet nedaudz sīrupa un glabāt ledusskapī – tās noderēs gan saldo ēdienu receptēs, gan savārīšanai kopā ar ķirbjiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.