Cidoniju karstais dzēriens 0

Daina Vīķele, izdevniecības “Lauku Avīze” maketētāja: Jau gandrīz septiņus gadus manā ledusskapī noteikti atrodamas burciņas ar svaigām cidonijām savā sīrupā. Augļus pārgriežu četrās daļās, iztīru cieto sēklotni no sēklām un sagriežu plānās daiviņās. Cidonijas ieberu bļodā, pārkaisu ar cukuru, palaikam apmaisu. Atstāju uz nakti ievil­kties (var arī ilgāk – diennakti). Kad šķēlītes kļūst caurspīdīgas, dzintarainas, pildu tīrās burkās un uzlieku vāku. Glabāt var pagrabā vai ledusskapī.

Reklāma
Reklāma
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni 8
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam
Lasīt citas ziņas

Parasti, kad gadās nosalt vai piezogas vīruss, ļoti palīdz cidoniju karstais dzēriens. Tas arī noder, ja cilvēkam ir lēna asinsrite un gribas atgūt mundrumu. Krūzē ielieku pāris karotes cidoniju, pāris šķēles nomizotas ingvera saknes, apleju ar karstu ūdeni un ļauju ievilkties. Vēl vairāk dzēriens izsilda, ja pievieno nedaudz ruma – aptuveni divas ēdamkarotes.

Esmu novērojusi, ka slimība tiek apturēta, tā arī nesākusies. Dažreiz nākas atkārtot divus vakarus pēc kārtas, bet tad tiešām ir līdzēts. Organisms atgūst mundrumu, pāriet galvassāpes. Katrs var kombinēt pēc savām garšas izjūtām – var lietot tikai cidonijas, pievienot tikai rumu vai tikai ingveru.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kāpēc par cidonijām tagad? Pavasarī var iegādāties stādiņus, ja tādu vēl nav. Būs gan acu priekam ziedu laikā, gan veselībai.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.