FOX Life Publicitātes foto

Emocionāls un juteklisks bads 0

Latvijā neretas ir situācijas, kad laulātie dzīvo savstarpējā emocionālā un jutekliskā badā. Viņu sarunas aprobežojas vien ar sadzīvisku jautājumu risināšanu, bet emocionālās, jutekliskās un seksuālās vajadzības, vēlmes un problēmas tiek noklusētas. Nepieciešamība pēc sajūtām un emocijām dažkārt tiek aizpildīta, pārmērīgi ēdot un dzerot.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara 44
Krievijas “lācis” Putins asina nagus, lai sagrābtu arvien vairāk Eiropas uzņēmumu
Lasīt citas ziņas

Pēc Šulca teiktā, ļoti maz pāru dodas kopīgi padejot sarīkojumos vai ballītēs, taču kopīga dejošana ir neatsverams veids, kā izpausties un ienest dzirkstelīti savstarpējās attiecības. Ar dejošanu šeit domātas sociālās dejas – tās dejas, ko cilvēki dejo viens otram, nevis izrāda kaut ko citiem, uzstājas ar šoviem u.tml.

Izlauzties no emocionālā strupceļa var palīdzēt arī daudzas citas lietas – kopīga ceļošana, pārgājieni, fiziskās aktivitātes sporta klubā vai ārpus telpām, kino, teātra apmeklējums vai labas filmas noskatīšanās.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kā aizraujošu nodarbi vakaros, kas saliedēs visu ģimeni – gan vecākus, gan bērnus – Šulcs min grāmatu kopīgu ielasīšanu telefona balss ierakstītājā. Tādējādi var izveidot savu, unikālu audio bibliotēku, kas noderēs gan pašiem, gan bērniem un mazbērniem – tā ir dzimtas vērtība.

Cietēja komplekss
Pāru attiecībās šis komplekss izpaužas tā, ka viens vai abi nespēj priecāties, ir nomākti, nepiepildīti un neļauj priecāties arī otram. Viņiem šķiet, ka nedrīkst atļauties dzīvot ar pilnu krūti un gūt prieku, pieredzē dalās Šulcs.

Šādi cilvēki nebrauc ceļojumos, neatļaujas sev kādu jaunu pirkumu, neapmeklē pasākumus. Viņiem raksturīgi runāt sliktu par visu, tostarp gan par sevi, gan par savu laulāto draugu.

Šeit vietā teiciens “Nespļauj Dievam acīs”. Jāiemācās priecāties par to, kas tev ir, un jāizmanto iespējas, kādas dzīve tajā brīdī sniedz. Ar partneri jāvienojas, ka abi viens par otru domās un runās tikai labu.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.