Foto – LETA, Saeimas administrācija, riga.lv. Kolāža – la.lv

Noslēpums. Burkāns un operatīvais muskulis 3

“Tieši operatīvā spēja un operatīvais muskulis, kas šobrīd atrodas Ģenerālprokuratūrā, mums ir ļoti nopietni jāstiprina,” tā pagājušonedēļ pēc Saeimas Eiropas lietu komisijas slēgtās sēdes žurnālistiem teica komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne. Parlamentārieši secinājuši, ka Latvija ir saņēmusi ļoti nopietnu “mājienu ar mietu” no ASV finanšu uzraugiem par to, ka daļā Latvijas banku ir nopietnas problēmas ar nerezidentu klientu apkalpošanu, un aktuāls kļuvis jautājums par kontroles dienestu spēju efektīvi reaģēt.

Reklāma
Reklāma
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 531
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Lasīt citas ziņas

“Šķiet, neesmu pietiekami zinošs politoloģijas jaunākajā terminoloģijā. Tikko Lolita Čigāne iekš LTV “Panorāmas” runāja par kaut kādu “operatīvo muskuli”. Kas tas tāds?” pēc tam tviterī jautāja tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, uz ko Čigānes kundze atbildēja: “Palauziet galvu, ministra kungs! :)”

Nez kurā prokuratūras fitnesa zālē to operatīvo muskuli meklēs ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, bet jāatgādina, ka prokuratūras pārraudzībā darbojas Viestura Burkāna vadītais Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienests. V. Burkāns šajā amatā ir jau kopš 1998. gada, viņa pilnvaru termiņš beidzas 31. maijā. Zīmīgi, ka piektdien Valsts kanceleja nāca klajā ar ziņu, ka šonedēļ tiks izsludināts atklāts konkurss uz šī dienesta vadītāja amatu. Ziņa pastiprināta ar Ministru prezidenta Māra Kučinska citātu, ka šajā “dienestā ir nepieciešamas radikālas izmaiņas, ko var nodrošināt, rīkojot caurspīdīgu, skaidri saprotamu atlases procesu, kas ļautu šai valstij nozīmīgajai institūcijai izvēlēties labāko vadītāju”.

CITI ŠOBRĪD LASA
Cerams ar tādu operatīvo muskuli, lai tiktu galā ar netīrās naudas atmazgātājiem…
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.