Noslēpums. Kurš palaida smaku? 6

Otrdienas, 12. septembra, vakarā Vecmīlgrāvī bija jūtama asa gāzes smaka. Ugunsdzēsības un glābšanas dienests vēlā vakarā par to bija saņēmis 400 zvanus, vairāk nekā 100 zvanu saņēmis arī uzņēmums “Latvijas gāze”. Piesārņojuma platība bija apmēram 2600 kvadrātmetru un aptuveni 79,2 miljoni kubikmetru (pieņēmums pēc sūdzībām sociālajos tīklos).

Reklāma
Reklāma
Veselam
Sliktākie ēdieni un dzērieni, kas nodara vislielāko kaitējumu zobiem – zobārsts norāda, ka pirmajā vietā nav saldumi
Kokteilis
“Bez dūres bērna virzienā nevarēja iztikt?” Nila Ušakova publiskotā Māmiņu dienas fotogrāfija radījusi apjukumu
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža 83
Lasīt citas ziņas

Smakas izcelsmes avotu meklēja ugunsdzēsēji, neatrada, meklēja arī ostas policisti, neatrada. Stafete nu nodota vides inspektoriem. Taču nedēļa tuvojas beigām un vides inspektori joprojām nezina, kurš palaida smaciņu Vecmīlgrāvī. It kā atbildi sniegšot šodien. Varbūt tiešām brīvdienās gāzes palaidēji kļūs neuzmanīgāki, ļaujot sevi pieķert nozieguma vietā.

Vides inspektori paņēma naftas produktu paraugus no ostas termināļiem. Tie nav uzrādījuši atbilstību konstatētajai smakai. Šobrīd tiek pieļauts, ka viela, kas izraisīja smaku, varētu būt merkaptāni. Merkaptāni tiek pievienoti kā piedeva gāzei, lai varētu konstatēt tās noplūdes un gāzes klātbūtni apkārtējā vidē. Pagaidām nav zināms, vai noplūda merkaptāni paši vai gāze, kurai merkaptānus pievieno.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kurš tik lielu smaku vispār spēj palaist? Inspektori pārliecināti, ka smirdoņa nākusi no ostas puses. Par to liecina todien valdošais dienvidu vējš. Tomēr vainīgie vēl nav atrasti. Varbūt smirdinātājs jāmeklē otrā Daugavas krastā, proti, Bolderājā, kur atrodas “Latvijas Propāna gāzes” eksporta bāze?

Ierosinām vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru palūgt Vēju māti Valsts vides dienestā uztaisīt nelielu caurvēju, lai izvēdina ļaunos garus, kas neļauj strādāt un atrast. Negribētos rokassomiņā regulāri nesāt gāzmasku, lai nodrošinātos pret smakām no ostas, degošām riepām un atkritumiem, bet darba vietu aprīkot ar skābekļa padeves masku. Mēs taču visi kopā varam, vai ne?

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.