Publicitātes foto. Skaties.lv

Tievēšana jūsu izklaidei 2

Lai gan, vērtējot pēc realitātes šovu tipa, šis ir izaugsmes šovs, kurā jānotiek pārmaiņām dalībnieku prātos un ķermeņos, vēlāk arī dzīvē, tomēr, tomēr… Pārsvarā tā ir izklaide. Iespēja redzēt, kā īsti cilvēki ar lielu lieko svaru dara to, ko nevar pat tievie un stiprie.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Lasīt citas ziņas

Atceros kādreiz redzētās fotogrāfijas par senā cirka izrādēm, kur piesaista milzīgus, pārāk mazus vai kroplīgus cilvēkus, ko vadā apkārt izrādīšanai, un te tas viss ir. Dzīvu un īstu cilvēku cirks. Scenārijs paredz ļoti nelielu izglītojoša satura procentu, jo katrs solis, sākot ar nūjošanu, kur sirmgalvji iedzen resnuļus, beidzot ar astoņkāja gatavošanu veselīgai maltītei, paredzēts mūsu smīdināšanai un izklaidei. Nevar noliegt, ka vīri cenšas. Bet man brīžiem liekas, ka petīcijas jāraksta ne vien pret dzīvnieku, bet arī pret cilvēku izmantošanu modernajā cirkā, par kuru padarīti mūsdienu realitātes šovi.

Arī citi dalībnieki, kas redzami šovā, jo lielākoties viņu zināšanas par sportu, ēst gatavošanu un citiem jautājumiem pieder pie sadaļas ar brīdinājumu “produktu izvietošana”, rūpējas par izklaidi. Trenere no sporta kluba ar dzelzs raksturu, cietiem muskuļiem un nepielūdzami metālisko balss tembru uzvedas kā īsta dresētāja. Lai dzītu uz priekšu dresējamos “dzīvniekus”, nežēlība izturēšanās manierē nav sliktāka par jutīgu vietu bakstīšanu ar metāla spieķi īstajā cirkā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Es ļoti šaubos, vai šovs spēj skatītājiem dot ko vairāk par jautrību un regulāru ierēkšanu, skatoties uz svīstošajiem, tusnījošajiem un neveiklajiem līdzcilvēkiem. Tas viss drīzāk liek justies labāk un ticēt, ka neesam vienīgie, kas arī no malas izskatās neveselīgi.

Informācijas, kas palīdzētu pārvarēt milzīgu porciju regulāru ēšanu, atkarību no neveselīga ēdiena, mazkustīgumu, šovā ir ļoti maz. Skaidra saruna nevis par tievumu, bet aptaukošanās problēmu nenotiek. Par tādu nevar saukt pārmēru bieži atkārtotās frāzes “viss ir galvā!”. Brīžiem ir pat nedaudz bail, kāpēc neviens ārsts neuzrauga šo cilvēku mocīšanu. To neatsver daži uztura speciālistes padomi un vecais joks par cukura īpatsvaru saldinātajos dzērienos. Šovā redzamais rāda, ka viss ir jautri, bet īsta tievēšana nav smieklīga. Svara zaudēšana nav vienkārša un viegla, bet īstās grūtības un patiesība par svara kušanas mocībām vai zinātniski pierādītiem mehānismiem paliek aizkadrā.

Tā vīri planē šova pieteikuma kadros, pusmetru virs batuta gaisā vibrējot lielajiem vēderiem. Tas liek skatīties tālāk, bet nepalīdz tikt pāri nepareiza dzīvesveida slazdiem. Patiesībā šovs nepalīdz tievēt, tas ļauj palikt katram sava esošā dzīvesveida komfortā, vēl klāt pievienojot jautrību par citu mokām ap liekajiem kilogramu desmitiem.

Neskatieties, labāk klusībā vingrojiet, skrieniet vai dariet to, kas jūs padara veselākus un priecīgākus bez laiskošanās pie ekrāna!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.