“Rīgas Miesnieks” publicitātes foto

Cīsiņu bruņurupuči. Bērni būs sajūsmā! 0

Nav noslēpums, ka viena no ātrāk pagatavojamajām un iemīļotākajām uzkodām, kas garšo kā lieliem, tā maziem, ir cīsiņi. Vārīti vai cepti, kā piedeva pamatēdienam vai kā neliels našķis izsalkuma remdēšanai – katram ir savs iecienītākais veids, kā tos baudīt.

Reklāma
Reklāma
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 1
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 178
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
* 4 jau iepriekš sagatavotas maltās gaļas kotletes (jēlas);
* 12 cīsiņi;
* 4 šķēles auksti kūpināta bekona;
* 8 krustnagliņas;
* servēšanai – salātlapas.
Pagatavošana

Uzliec jau iepriekš pagatavotās jēlās kotletes uz cepeškrāsns pannas, kas noklāta ar cepampapīru.

CITI ŠOBRĪD LASA

Katra bruņurupuča pagatavošanai sagriez 2 cīsiņus gareniski uz pusēm un vienā galā izdari 3 iegriezumus (tie būs bruņurupuča pirksti), iespraud kotletē 2 cīsiņu pusītes ar pirkstiem uz ārpusi kā priekškājas un 2 – kā pakaļkājas.

Lai izveidotu galvu, nogriez 3/4 cīsiņa un tā galā izdari iegriezumu – tā būs bruņurupuča mute.

Lai izveidotu bruņurupuča acis, cīsiņā iespraud 2 krustnagliņas un iespied cīsiņu kotletē.

Lai galva turētos uz augšu, paliec zem tās nelielu cīsiņa gabaliņu.

No mazās cīsiņa ceturtdaļas izveido bruņurupuča asti.

Tāpat izveido arī pārējos bruņurupučus.

Sagriez katru bekona šķēli gareniski uz pusēm un vēlreiz uz pusēm, lai sanāktu 4 gareniskas šauras šķēles.

Izvieto 2 šķēles pāri kotletei vienā virzienā un 2 – otrā virzienā, lai izveidotos rūtiņas. Cep 200 grādu uzkarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes vai līdz brīdim, kad cīsiņi ir pilnībā izcepušies un bekons ir kļuvis brūngans.

Kad maltīti servē, bruņurupuci uzmanīgi uzcel uz salātlapas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.