Foto: Sarmīte Ozola

Citrusu un piparmētru kūka 0

Sastāvdaļas biskvītam
• 3 olas
• 3 ēdamkarotes kviešu miltu
• 3 ēdamkarotes cukura
• 1 ēdamkarote cietes

Reklāma
Reklāma
“Kad esi ko parādā VID, atgādinājumi nāk nemitīgi, bet, ja esi strādājošs pensionārs, neviens neatgādina…” Iveta par pensionāru iespējām saņemt pārrēķinu
Kokteilis
Auns – Minhene, Lauva – Parīze: kuru Eiropas pilsētu vajadzētu apmeklēt tavai zodiaka zīmei 19
RAKSTA REDAKTORS
“Līdzi ņemot omīti, mums šis brauciens izmaksās 112 eiro” – apmeklētāji jautā, kāpēc “Avārijas brigādes” parkā ir tik dārga biļete
Lasīt citas ziņas

Citronu un laima krēmam
• 130 g cukura
• 2 citronu un 1 laima miziņas
• 2 olas
• 30 ml svaigi spiestas citrona sulas
• 30 ml svaigi spiestas laima sulas
• 190 g sviesta

Piparmētru sīrupam
• 1 citrona sula
• 1 laima sula
• 3 ēdamkarotes cukura
• Neliela sauja piparmētru lapiņu

CITI ŠOBRĪD LASA

Siera krēmam
• 250 ml saldā krējuma
• 250 g “Smiltenes piena” klasiskā krēmsiera
• 7 ēdamkarotes cukura
• 5 ēdamkarotes citronu un laima krēma
• ⅓ vaniļas pāksts
• 1 tējkarote citrona miziņu

Rotāšanai
• Maza sauja svaigu piparmētru
• 4 laimu miziņas
• Cukura mastikas rozītes

Pagatavošana.
Cep biskvītu +180 °C. Atdzesē un sagriež trīs ripas.

Gatavo citronu un laima krēmu. Katliņā ieber cukuru, citrona un laima miziņas, pielej sulu un visu samaisa. Pievieno olas un maisa, līdz veidojas viendabīga masa. Nepārtraukti maisot, karsē, līdz masa sabiezē un līdzinās biezam dzeltenam krējumam.

Tad karstajai masai pievieno sviestu un maisa, līdz tas gandrīz izkusis. Pēc tam 8–10 minūtes blendē ar rokas blenderi. Kad masa atdziest, kļūst nedaudz blāvāka un biezāka, to ievieto ledusskapī, lai sastingst.

Tālāk gatavo sīrupu. Katliņā lej citronu un laima sulu, pieber cukuru un maisot karsē uz lēnas uguns. Kad cukurs izkusis, sīrupā iemaisa piparmētru lapiņas. Ļauj atdzist.

Siera krēmam sakuļ saldo krējumu, pieliek svaigo sieru (var izmantot arī maskarpones sieru), cukuru un sakuļ, līdz veidojas biezs krēms. Tad pievieno pārējās siera krēma sastāvdaļas un visu kārtīgi samaisa.

Uz biskvīta apakšējās ripas uzlej pusi citrona un piparmētru sīrupa. Siera krēmu iepilda konditorejas maisiņā un masu klāj gar biskvīta malu, bet apļa viducī pilda pusi no citronu krēma. Liek nākamo biskvīta ripu un atkal veido siera krēma apli, kam vidū klāj citronu krēmu. To dara, lai citronu krēms nesprauktos gar kūkas malām. Liek trešo biskvīta ripu un kūku pārklāj ar plānu siera krēma kārtiņu. Ļauj 15 minūtes ledusskapī sastingt un klāj atlikušo siera krēmu. Kūku rotā ar sakapātām laima miziņām, piparmētru lapiņām un cukura mastikas rozītēm.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.