NILS UŠAKOVS, “Saskaņa” 62

* Rīgas domes priekšsēdētājs kopš 2009. gada, partijas “Saskaņa” priekšsēdētājs.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 86
Lasīt citas ziņas

* Pagājušās pašvaldību vēlēšanās saņēmis lielāko plusiņu skaitu starp visiem kandidātiem – 110 572 (un 593 svītrojumus).

* Ieguvis maģistra grādu ekonomikā Dienviddānijas universitātē, pirms politiķa karjeras strādājis par žurnālistu Krievijas televīzijas NTV Baltijas nodaļā, LTV ziņu dienestā un TV5.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ko Rīga un rīdzinieki iegūtu pēc četriem gadiem, ja jūs ievēlētu?

“Sociāli atbildīgas politikas konsekventu turpinājumu un jaunu sociālā atbalsta programmu ieviešanu.”

Politiskā orientācija

Ivars Ījabs: Ušakova programma ir pats Ušakovs vēl uz četriem gadiem. Viņš pie sava tēla visus šos gadus ir strādājis tik rūpīgi, ka teju vai brīnums, kādēļ veikalos vēl nav parādījies degvīns “Ušakovka”. Viņš, protams, ir pats jaudīgākais kandidāts. Saturs šeit ir pabaiss – tā pati čomu saimniecība un viegli sarkans paternālisms. Taču komunikācija ir efektīva un reitings – labs.

Atzīme: 3

Saimnieciskums

Inga Vilka: Lai arī Rīgas attīstības plānošanas dokumentos labvēlīga uzņēmējdarbības vide ir viena no trim prioritātēm, Ušakovs pats šo tēmu maz izceļ. Pilsēta vairāk paļaujas uz dabiskajām priekšrocībām (atrašanās vieta valstī, galvaspilsēta ar valsts institūcijām, osta, iedzīvotāju skaits u. c.). Pašvaldībai un valdībai pie viena galda vajadzētu izanalizēt, kāpēc virkne starptautisku kompāniju savus Baltijas birojus izvieto nevis šī reģiona lielākajā pilsētā un centrā Rīgā, bet mazākās pilsētās reģiona malās (Viļņā, Tallinā). Bet Ušakovs neizvēlas konstruktīvu sadarbību ne ar valsti, ne ar kaimiņu pašvaldībām. Arī iedzīvotājiem aktuālos saimnieciskos jautājumus – par ielām, bedrēm, siltumu – viņš labāk nodod vietniekam – nav populāri.

Reklāma
Reklāma

Rīgas domes struktūra kļuvusi ļoti hierarhiska un neefektīva – mēram un departamentu direktoriem izveidoti biroji, pašvaldības kapitālsabiedrību vadība augstprātīga un pārvalde smaga, nerada uzticību sabiedrībai.

Atzīme: 3

Tēls

Juris Šleiers: Nils Ušakovs savā elektorātā ir gandrīz teicamnieks. Taču ārpus tā būtu liekams tikpat stabils pretpols. Neskatoties uz Ušakova centieniem mazināt šo plaisu un, manuprāt, redzamāko un skaļāko komunikāciju sociālajos tīklos, līdz īstai “saskaņai” kaut kā tomēr pietrūkst.

Atzīme: 4 un 3 (atkarībā no krievu/latviešu auditorijas)

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.