VILNIS ĶIRSIS, “Vienotība” 62

* 12. Saeimas deputāts.

* Pirms pievienošanās “Vienotībai” darbojies Zatlera Reformu partijā: neveiksmīgi kandidējis 2011. gada Saeimas ārkārtas vēlēšanās un 2013. gada pašvaldību vēlēšanās, bijis Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 42
VIDEO. “Gudrīši!” Aivars Lembergs ar vienkāršu piemēru nodemonstrē, kā sankcijas ietekmējušas Krieviju
“AstraZeneca” paziņo, ka tā ir sākusi savas Covid-19 vakcīnas izņemšanu no apgrozības visā pasaulē
Lasīt citas ziņas

* Ieguvis ekonomikas maģistra grādu Latvijas Universitātē.

Ko Rīga un rīdzinieki iegūtu pēc četriem gadiem, ja jūs ievēlētu?

CITI ŠOBRĪD LASA

“Rīga atgūs latviskas Eiropas metropoles ambīcijas, ģimenes samaksājamas īres maksas un nodokļus, pensionāri bezmaksas veselības polisi, rīdzinieki pilsētas pārvaldi bez korupcijas.”

Politiskā orientācija

Ivars Ījabs: “Vienotība” šajās vēlēšanās pieturas pie olimpiskā principa – nevis uzvarēt, bet piedalīties. Viņu piedāvājums ir korekts, un arī Ķirša kungs izskatās labi. Līdzās lirikai programmā ir arī konstruktīvā daļa, kas sarakstīta inteliģenti un pārdomāti, lai arī bez pārmērīgas izdomas. Bezdeficīta budžets apvienojumā ar pabalstu celšanu, māju siltināšanu un jauniem bērnudārziem raisa jautājumus.

Atzīme: 4

Saimnieciskums

Inga Vilka: Neskatoties uz jaunību, kandidāts rada uzticību ar pragmatismu dažādos savos publiskos spriedumos. Jādomā, ka arī Saeimas pašvaldību apakškomisijā viņš ir daudz mācījies. Ķirsis biznesa vidi atzīmē kā vienu no trim prioritātēm. Pozitīvi, ka programmā ietverts NĪN, mājokļa jautājums, ietverti līdzdalības budžeta principi, kā arī tas, ka argumentus pamato ar dažādiem faktiem, skaitļiem. Vajadzētu mazāk lietot dažādas klišejas (piemēram, bezdeficīta budžets kā pašvaldības glābējs), bet piedāvāt vēl vairāk konkrētu risinājumu pilsētniekiem aktuālos jautājumos.

Atzīme: 4

Tēls

Juris Šleiers: Iespējams, no visiem Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidātiem vispareizākais. Viņam ir gan pārdomāta programma, gan patīkams tēls.

Atzīme: 4

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.