Foto-Anda Krauze

Cukīni, selerija un laims – atspirdzinošs dzēriens 0

Sastāvdaļas
• cukīni (vai kabacis)
• selerijas kāts
• laims (vai citrons)
• svaigas lauru lapas

Reklāma
Reklāma
Pekina plāno pārņemt Putina impēriju? Eksperts atklāj, kāpēc diktators šoreiz ir patiesi nobijies
Mājas
7 priekšmeti, ko saskaņā ar fen šui nevajadzētu turēt guļamistabā – tie var ietekmēt emocionālo labsajūtu
“Piedošanu, bet šis ir reāli smieklīgi!” Sieviete “Pepco” iegādājusies dēlam bikses, taču vien vēlāk pamanījusi, ka tām ir dīvains defekts 13
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Cukīni un seleriju sagriež sloksnēs ar dārzeņu mizojamo nazi, laimu sašķēlē ripiņās un pievieno ūdenim. Piemet svaigas lauru lapas, kam ir arī citrona garšas nots. (Kaltētas neder, lielveikalos var nopirkt puķpodiņu ar lauru kociņu.) Vienu lapiņu pirms pievienošanas ūdenim var paburzīt, lai ātrāk izdalītos ēteriskās eļļas un aromāts. Pirms dzēriena pasniegšanas šī lapiņa jāizņem, jo neizskatās pārāk estētiska. Ja nav pieejamas svaigas lauru lapas, tās var aizstāt ar rozmarīna vai citronu timiāna zariņiem.

Esam pieraduši gatavot gurķūdeni, taču tikpat foršs vai pat stilīgāks ir cukīni vai kabacītis. Tam piemīt tas pats svaigums, kas gurķim, bet ir citas garšas nianses. Savukārt laims nav tik skābs kā citrons, un laima miziņai ir nedaudz atšķirīga garšas nots.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.