Foto-Anda Krauze

Cukīni, selerija un laims – atspirdzinošs dzēriens 0

Sastāvdaļas
• cukīni (vai kabacis)
• selerijas kāts
• laims (vai citrons)
• svaigas lauru lapas

Reklāma
Reklāma
Šausminošs atklājums Latvijā: dzīvoklī atrasta sieviete, kas mirusi pirms 4 gadiem
Drošākās un nedrošākās Latvijas pilsētas, kur atrasties “X” stundā: mākslīgā intelekta prognoze
Kokteilis
10. jūlijā mūs apspīdēs Briežu pilnmēness – tas īpašā veidā ietekmēs visas zodiaka zīmes
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Cukīni un seleriju sagriež sloksnēs ar dārzeņu mizojamo nazi, laimu sašķēlē ripiņās un pievieno ūdenim. Piemet svaigas lauru lapas, kam ir arī citrona garšas nots. (Kaltētas neder, lielveikalos var nopirkt puķpodiņu ar lauru kociņu.) Vienu lapiņu pirms pievienošanas ūdenim var paburzīt, lai ātrāk izdalītos ēteriskās eļļas un aromāts. Pirms dzēriena pasniegšanas šī lapiņa jāizņem, jo neizskatās pārāk estētiska. Ja nav pieejamas svaigas lauru lapas, tās var aizstāt ar rozmarīna vai citronu timiāna zariņiem.

Esam pieraduši gatavot gurķūdeni, taču tikpat foršs vai pat stilīgāks ir cukīni vai kabacītis. Tam piemīt tas pats svaigums, kas gurķim, bet ir citas garšas nianses. Savukārt laims nav tik skābs kā citrons, un laima miziņai ir nedaudz atšķirīga garšas nots.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.