Foto-Anda Krauze

Cukīni, selerija un laims – atspirdzinošs dzēriens 0

Sastāvdaļas
• cukīni (vai kabacis)
• selerijas kāts
• laims (vai citrons)
• svaigas lauru lapas

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 65
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Cukīni un seleriju sagriež sloksnēs ar dārzeņu mizojamo nazi, laimu sašķēlē ripiņās un pievieno ūdenim. Piemet svaigas lauru lapas, kam ir arī citrona garšas nots. (Kaltētas neder, lielveikalos var nopirkt puķpodiņu ar lauru kociņu.) Vienu lapiņu pirms pievienošanas ūdenim var paburzīt, lai ātrāk izdalītos ēteriskās eļļas un aromāts. Pirms dzēriena pasniegšanas šī lapiņa jāizņem, jo neizskatās pārāk estētiska. Ja nav pieejamas svaigas lauru lapas, tās var aizstāt ar rozmarīna vai citronu timiāna zariņiem.

Esam pieraduši gatavot gurķūdeni, taču tikpat foršs vai pat stilīgāks ir cukīni vai kabacītis. Tam piemīt tas pats svaigums, kas gurķim, bet ir citas garšas nianses. Savukārt laims nav tik skābs kā citrons, un laima miziņai ir nedaudz atšķirīga garšas nots.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.