Cilvēks. Daniels Pavļuts atkal spēlē politikā 4

Pagaidām vēl oficiāli nepieteikts, tomēr tieši Daniels Pavļuts tiek izcelts kā nupat pieteiktās liberāļu kustības “Mēs par” līderis, un, iespējams, varētu kļūt arī par jaunās partijas priekšsēdētāju.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Vācu ģenerālleitnants prognozē, vai un kad Krievija varētu būt gatava uzbrukt NATO valstīm
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
Lasīt citas ziņas

Daži piekritēji pat steigušies viņu salīdzināt ar nesen ievēlēto Francijas prezidentu Emanuelu Makronu – abi esot bijušie ekonomikas ministri, apmēram viena vecuma un par jaunu politisku kustību izziņo neilgi pēc vēlēšanām. Iespējams, polittehnologi tiešām ņēmuši vērā Makrona panākumu recepti. Protams, kopēšana vien neko negarantē, tomēr pagaidām jaunās partijas izredzes tiek raksturotas diezgan cerīgi: piesaistīti vairāki liberāļu aprindās populāri viedokļu līderi, sabiedrībā jaušams pieprasījums pēc kaut kā jauna, turklāt varētu atņemt balsis (un varbūt arī citus resursus) ne vien panīkušajai “Vienotībai”, bet arī “Saskaņai”. Kustība jau sākusi rosīties šajā lauciņā, solot, piemēram, naturalizācijas atvieglojumus.

Pavļuts ir profesionāls mūziķis, ieguvis bakalaura grādu klavierspēles specialitātē Latvijas Mūzikas akadēmijā, Londonā studējis kultūras menedžmentu, bet Hārvardā – sabiedrības vadību. No 2003. līdz 2006. gadam bijis Kultūras ministrijas valsts sekretārs, bet politikā savulaik ienāca kā Zatlera Reformu partijas virzīts pārstāvis. Zīmīgi gan, ka partijā viņš iestājās tikai pēc tam, kad jau bija ieguvis ekonomikas ministra amatu. Tolaik viņu nevarētu raksturot kā spilgtu politisku līderi, drīzāk kā tehnokrātu, kas par savas jomas jautājumiem spēj veikli komunicēt arī, piemēram, intervijās angļu valodā ārzemju televīzijām.

CITI ŠOBRĪD LASA

Taču Pavļuta paiešana malā ir diezgan noslēpumaina, jo pēc Valda Dombrovska demisijas jaunā valdības vadītāja Laimdota Straujuma diezgan kategoriski atteicās iekļaut viņu sava Ministru kabineta sastāvā. Publiski kā arguments tika minēta ekonomikas ministra atbildība Zolitūdes traģēdijā, tomēr it kā bijuši arī citi būtiski argumenti. Kas zina, varbūt šī informācija “uzpeldēs”, kad jaunā partija nopietni iesaistīsies politiskajā cīņā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.