Ulda Muzikanta foto

Lieli koki blakus neder 1

Saimnieki piekrīt apgalvojumam, ka lieliem kokiem pie dīķa nevajadzētu atrasties, taču tie jau tur bijuši vēsturiski un daļu koku stādījuši paši. Piemēram, izauguši milzīgi bērzi, kas ir lielākie mēslotāji visu gadu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai 4
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
Veselam
Ne vienmēr uzreiz jāķeras pie medikamentiem: 10 produkti, kas palīdz atbrīvoties no sāpēm
Lasīt citas ziņas

Dīķi no lapām saimnieks tīra ar garā kātā iesietu zivju turamo tīkliņu. Kad lapas sabirst ūdenī, jāpagaida, līdz vējš tās sapūš vienā krastā, un tad tās var viegli nosmelt. Nogrimušās nosmeļ pavasarī, kad tās pēc ziemas kā putra ceļas augšā. Vienā malā lapas sapūš ar spēcīgu ūdenssūkni. Atlikušās pēc kārtīga pavasara lietus nogrimst un sadalās.

Dziļā tīrīšana nav veikta jau 40 gadu. Ūdenstilpe ir pietiekami liela, un tajā notiek pašattīrīšanās procesi.

Vietiņa vīriem

CITI ŠOBRĪD LASA

Šogad tapis jaunums – ugunskura vieta, stabils galds un soli. Baļķu gali aptīti ar biezu, melnu plēvi, lai nebojājas. Mēbeles veidotas pamatīgas, pat daļu no baļķēniem ierokot zemē. Tā ir vieta, kur saimniekam kopā ar medību vīriem kopā sanākt.

No atpūtas vietas paveras skaists skats uz upes leju, taču saimnieki nolēmuši no tā atteikties, jo no gravas nāk pamatīgs vēsums un ledaina migla, kas neder ne dārzam, ne tīkamai vakarēšanai. Tāpēc izgatavots pamatīgs atbalsta režģis, kas apaudzēts ar aktinīdijām, jo tās aug kā mūris.

Izveidota arī ugunskura vieta. Līdz šim nelielajā pilsētas dārzā nav bijis vietas līgošanai, turklāt beidzot atrisināts arī praktiskais jautājums, kur likt izzāģētos zarus.

Saimnieka princips – visu darīt pašam, pamatīgi un pedantiski.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.