Foto – Inita Šteinberga

Rozes modē vienmēr 0

Rožu dobju malās lieliski izskatās pelēkās krustaines. Tās dīgst ilgi, tāpēc, ja dēstus vēlas audzēt pats, steigšus jāpērk sēklas un jāsēj. Krustaines būs skaistas, kamēr rozes vēl nezied vai kad rožu stumbrus rudens pusē (gan jau šogad atkal) kailus padarīs lapbire un brūnplankumainība. Turklāt krustaines rotās dārzu līdz sniegam. Daži ceri mēdz izdzīvot līdz pavasarim, taču nav vērts aiz žēluma paturēt, jo tās vislabāk izskatās pirmajā gadā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 9
TESTS. Atbildi uz 8 jautājumiem un noskaidro, vai latviešu kino klasikā orientējies kā zivs ūdenī!
Viedoklis
Armands Puče: Krievs pāri visam! Tā ir sabiedriskā medija šovinistu maskētā rūpe par tā saukto vārda brīvību
Lasīt citas ziņas

Nevajag atteikties no sapņa par augststumbra rozēm dārzā tāpēc vien, ka tās katru otro vai pat katru gadu izsalst. Problēmas rada graciozā kāta liekšana, kad tas kļuvis resnāks, tāpēc augstu potētais šķirnes cekuls nosalst. Drošāk ir augststumbra rozes audzēt lielos podos, bagātīgi mēslot. Var arī katru pavasari stādīt dobē un rudenī izrakt. Podā augošo vai izrakto rozi pārziemina pagrabā vai kādā citā vēsā, tumšā vietā. Siltā un gaišā vietā puķe sāks dzīvot un velti tērēs spēkus izstīdzējušu dzinumu veidošanai.

Kurš teicis, ka rožu dobēm jābūt tikai līgani lokanām un apaļām? Taisnu apdobi ir vieglāk appļaut un atdurt tai maliņas nekā tradicionāli apaļajai apdobei.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.