Dārzeņu rīves 0

Tradicionāli, bet arī lēni un mazliet bīstami ir rīvēt dārzeņus ar rokām. Bet var rīkoties mūsdienīgāk – izejmateriālu salikt īpašā ierīcē, piespiest pogu, un pārdesmit sekundēs viss būs sarīvēts skaistās skaidiņās. Laika ekonomija un minimāla piepūle. Ar ko strādāt vieglāk: ar elektrisko smalcinātāju, virtuves kombainu, gaļas mašīnas uzgali vai ar profesionālajiem dārzeņu rīvētājiem, sauktiem par robotiem?

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 42
VIDEO. “Gudrīši!” Aivars Lembergs ar vienkāršu piemēru nodemonstrē, kā sankcijas ietekmējušas Krieviju
“AstraZeneca” paziņo, ka tā ir sākusi savas Covid-19 vakcīnas izņemšanu no apgrozības visā pasaulē
Lasīt citas ziņas

“Praktiskais Latvietis” veica eksperimentu, salīdzinot dažādās rīves. Kādi secinājumi? Pirmkārt, rīvei nevajadzētu būt daudz sīku detaļu, ko grūti mazgāt. Vēl – lai darba traukam vai vākam var piekļūt ar mazgājamo sūkli, jo rievās vai izliekumos mēdz krāties netīrumi. Otrkārt, ierīcei jābūt ērti saliekamai. Treškārt, svarīga ir vienkārša konstrukcija – trauks, rīve, vāks un uzgalis, ar ko iestumj dārzeņus rīvē (gaļas mašīnas papildaprīkojumam ir vismazāk detaļu – apaļa rīve un turētājs). Ceturtkārt, jaudīgs motors, kas strādā ātri, bet klusi. Svarīgs ir nevis ātrumu skaits (tas var būt no 1 līdz 9, papildus arī impulsa režīms), bet gan motora jauda un asmeņu dažādība. Ideāli, ja ir nerūsējoša tērauda diski, lai gan profesionālajām ierīcēm tie ir no tik biezas un izturīgas plastmasas, ka atšķirību nejūt.

Vairāk par rīvēm – šodienas “Praktiskā Latvieša” numurā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.