Foto – Aija Geida

Dārzeņu zupa ar veselīgajām gārsām 0

(4 porcijas)

• Burkāns

• 150 g ziedkāposta

• Jaunais kabacis

• 2 kartupeļi

• 2 saujas gārsu

• 300 g tomātu savā sulā

• 2 ēdamkarotes olīveļļas

• ½ ēdamkarotes cukura

• ½ tējkarotes maltu melno sinepju vai tējkarote krievu sinepju

Reklāma
Reklāma

• ½ tējkarotes maltu melno piparu

• ½ tējkarotes sāls

“Atvēra priekšējās durvis un izmeta pusaudžus no autobusa!” Cilvēki atzīst, ka vairs nejūtas droši sabiedriskajā transportā 22
Es par vecu kaut kur doties… Cilvēkus satraucis paziņojums par iespējamajiem evakuācijas plāniem Baltijas valstīs
Kokteilis
Četri zīlnieki izteica vienu un to pašu biedējošo prognozi par 2025. gada beigām
Lasīt citas ziņas

Gārsu nomazgā, aplej ar verdošu ūdeni, pavāra 2 minūtes un nokāš. Burkānu notīra un sagriež smalkos kubiciņos, kartupeļus – lielākos, bet kabaci – lielos kubiciņos. Ziedkāpostu sadala rozītēs. Katlā uzkarsē eļļu, 30 sekundes apcep sinepju sēklas un melnos piparus, pieber visus dārzeņus, 3–5 minūtes apcep un pielej 1,5 litrus gārsu buljona. Pievieno sāli, cukuru un vāra 10 minūtes. Pieliek tomātu gabaliņus savā sulā, uzvāra. Izslēdz uguni un pievieno sakapātas gārsu lapiņas. Garšo līdzīgi kā borščs. Pasniedz ar tikko ceptu sēkliņu maizīti.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.