Foto – Aija Geida

Dārzeņu zupa ar veselīgajām gārsām 0

(4 porcijas)

• Burkāns

• 150 g ziedkāposta

• Jaunais kabacis

• 2 kartupeļi

• 2 saujas gārsu

• 300 g tomātu savā sulā

• 2 ēdamkarotes olīveļļas

• ½ ēdamkarotes cukura

• ½ tējkarotes maltu melno sinepju vai tējkarote krievu sinepju

Reklāma
Reklāma

• ½ tējkarotes maltu melno piparu

• ½ tējkarotes sāls

RAKSTA REDAKTORS
VIDEO. “Tādu “atsaldeņu” Latvijā ir daudz!” Elmāram gandrīz uzbrauc virsū traks vai akls šoferis 41
Kokteilis
“Mazgājamies un sapošamies kā uz miršanu!” Latviešu astrologs skaidro, ko darīt Nāves Mēness dienās – šodien un rīt
RAKSTA REDAKTORS
FOTO, VIDEO. “Smagā” šoferis mēģināja “izvilkt” auto, bet rezultāts bija katastrofāls! Atklāj, kas notika šaušalīgajā sadursmē Augšlīgatnē 5
Lasīt citas ziņas

Gārsu nomazgā, aplej ar verdošu ūdeni, pavāra 2 minūtes un nokāš. Burkānu notīra un sagriež smalkos kubiciņos, kartupeļus – lielākos, bet kabaci – lielos kubiciņos. Ziedkāpostu sadala rozītēs. Katlā uzkarsē eļļu, 30 sekundes apcep sinepju sēklas un melnos piparus, pieber visus dārzeņus, 3–5 minūtes apcep un pielej 1,5 litrus gārsu buljona. Pievieno sāli, cukuru un vāra 10 minūtes. Pieliek tomātu gabaliņus savā sulā, uzvāra. Izslēdz uguni un pievieno sakapātas gārsu lapiņas. Garšo līdzīgi kā borščs. Pasniedz ar tikko ceptu sēkliņu maizīti.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.