Foto: Unsplash

Dārznieka bieds: kaite, kas apdraud gurķus – kā ar to cīnīties? 0

Inita Šteinberga, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
Pekina plāno pārņemt Putina impēriju? Eksperts atklāj, kāpēc diktators šoreiz ir patiesi nobijies
Mājas
7 priekšmeti, ko saskaņā ar fen šui nevajadzētu turēt guļamistabā – tie var ietekmēt emocionālo labsajūtu
Šī prece pazudīs no “Rimi” plauktiem! Tirdzniecības tīkls ievieš jaunu biznesa stratēģiju – kas vēl tiks izņemts no sortimenta?
Lasīt citas ziņas

“Gurķu apakšējās lapas strauji dzeltē. Saprotu, ka tā ir tīklērce. Nezinu, vai pietiks tikai ar lapu noraušanu vai vajadzēs vēl kādu miglojumu, sāndzinumu īsināšanu,” – jautā Aija no Salaspils.

Foto: Ajcespedes/SHUTTERSTOCK
CITI ŠOBRĪD LASA

“Var jau tikai raut lapas un skatīties, kā gurķi iet bojā, un skumt kopā ar tiem. Taču pareizāk būtu saglābt siltumnīcu un gurķus nosmidzināt ar līdzekli Nīmazals. Pirms smidzināšanas nolasa gurķus ēšanai. Pēc augu apstrādes atturīgi nogaida vairākas dienas, un tad var ražu vākt atkal,” skaidro saimniecības “Zutiņi” saimniece Rūta Beirate.

Protams, dzeltenās lapas, uz kurām ir bagātīgas kaitēkļu kolonijas, jānorauj un jāsadedzina. Sānu atvases der piebremzēt un paīsināt, taču to nav tik viegli izdarīt – ej nu saproti, kas tajā dzinumu mudžeklī raujams, kas atstājams. Pa lapai vai dzinumam jārauj tur, kur veidojas pārāk biezs mudžeklis, kas nevēdinās. Tā ir īsta tīklērču paradīze.

Tas, cik kupls būs gurķa augums, atkarīgs no šķirnes. Ir speciāli siltumnīcām paredzētie, kuri veido diezgan šaurus, stāvus augumus ar maz sānu dzinumiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.